Ko misliš, da si videl že vse, te vedno znova kaj preseneti. In ja, tokrat me presenetil slogan, ki ga uporablja kandidat stranke SLS Radovana Žerjava, Laris Gaiser, na Volitvah 2011 v Domžalah. Z vsem dolžnim spoštovanjem do Larisa, s katerim sva bila precej časa sodelavca na Ultri in čigar mnenje je bilo precej krat v nasprotju z mojim, tale slogan je čisti mimosunek!

Seveda pa obstaja možnost, da jaz ne štekam teh stvari, ker v končni fazi sem samo potencialni vol, ki bo dal glas za vole in mi mora itak biti povsem vseeno na kakšen način me kandidati nagovarjajo. Tale način, s krompirjem, pač zame ni pravi. Je pa res, da bo imel kandidat Laris, če bo prišel v parlamanet debel krompir, oz. se bo dobro mastil na moje, tvoje, naše stroške. V tem se strinjam s sloganom, ampak politiki niso nikoli tako direktni, kajne??

Še bolj mi je všeč strank, pri kateri Laris kandidira – SLS Radovana Žerjava?!? Do sedaj je bila to samo stranka SLS, kajne?

8 Responses to Laris Gaiser – Imam debel krompir, imejmo ga vsi – SLS Radovana Žerjava

 1. mojcej pravi:

  Kako že gre? neumen kmet ima debel krompir???

 2. bgrozni pravi:

  A je Laris doktoriral? Mogoče iz debelega krompirja…

  • had pravi:

   hmm.. dobro vprašanje.. v italiji imajo to malce drugace kot pri nas.. po tem bi bilo to mozno :)

  • Bimbo pravi:

   Zanimiv plakat! Gaiser je morda doktoriral samo za Žerjava in druge slovenske vole. Danes je ob vzponu na panevropski predsedniški stolček na Siolu, kjer občasno piše nekakšne komentarje, predstavljen samo še kot mag. Še dobro, da ni prišel v parlament, saj bi imeli še eno afero okrog spričeval. Iskalnik na spletni strani SLS Gaiserja ne najde nikjer.

   Zanimivo, da med vsemi Gaiserjevimi referencami ni nobene omembe njegovega dela v Ultri, čeprav “precej časa” najbrž pomeni vsaj eno leto. Had, kaj pa je delal ta mednarodni strokovnjak za geopolitično ekonomijo, krizni menedžment, humanitarno posredovanje, mednarodne odnose in diplomacijo v Ultri?

   • (jm) pravi:

    Sanja se mi ne, kakšen je dejansko Larisev naziv, ampak piše pa kar dobro. Vsaj par zadnjih njegovih kolumen izraža širino, ki ni ravno pogosta v Slovenskem medijskem prostoru.

    Je pa on tip človeka, ki bo v Slovaniji težko uspel. Glede njegove Ultra zgodbe, se je tudi meni postavilo par vprašajev, ampak nenazadnje imam v (bivši) ultri tudi sam prijatelja, ki je tam totalno apolitičen in popolnoma strokoven. Zakaj ne bi mogel biti tam tudi še kdo drug. (skupina) Ultra, ne glede na to, da je (bila) tudi politična firma, je bila tudi visokotehnološko podjetje s svojimi produkti in rešitvami, ki so jih tudi nepolitično tržili (pri čemer se mi zdi pa da niso bili tako uspešni, kot pri političnem).

    Scer pa je Laris dobil pol manj glasov kot jaz. Sva kandidirala v istem okraju.

    • Bimbo pravi:

     jm, Gaiser piše zelo dopadljivo, še zdaleč pa ne dobro. Njegova besedila so mnenjska, kot dobra hollywoodska TV serija lepo sedejo v dojemljive oči in ušesa, a stojijo na trhlih temeljih. Svetovljanski (zame predvsem nastopaški) Gaiser pade že pri podrobnostih, kot je pravilno črkovanje sicer zelo znanih imen ali kakšne tuje besede. Tako v včerajšnjem zapisu na Siolu piše o Mednarodni trgovski organizaciji kot bi ne znal ločiti med ITO in WTO, med pojmoma trgovski in trgovinski, itn.
     Gaiser je čudovit primerek današnjega nastopaštva in objavljaštva v slogu “drobna dejstva imajo zanemarljivo vrednost za (Mojo) pomembno Zgodbo zato, če ji ne ustrezajo, toliko slabše za njih”. Na kratko se temu reče ideologija, mit ali pravljica. Tudi njegove reference, ki od vira do vira zelo variirajo, v določeni meri sodijo v polje mitološkega. Zato je nekakšno društvo po mojem kar pravi format zanj.

 3. bgrozni pravi:

  Naj si pogleda Zakon o strokovnih in znanstvenih naslovih (ZSZN-1), ker bo drugače imel plesniv krompir

 4. (jm) pravi:

  No, upam da veliko Domžalčanov, Trzinčanov in Mengšanov deli tvoje mnenje, in bodo namesto g. Larisa glasovali zame, ki kandidiram v istem volilnem okraju :-)))

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.