Moj odgovor na vprašanje iz naslova je NE. Oz. do sedaj nisem nikoli preverjal, če se izpisek od plačilnih kartic ujema s tem, kar sem dejansko zapravil. Ja, vem – neodgovorno, predvsem pa neumno dejanje. Ampak verjel sem, da se številke ujemajo in da ne prihaja do napak pri takšnih stvareh. Vendar sem imel srečo. Pri zadnjem izpisku sem opazil, da mi dvakrat trgajo isto stvar – znesek 239 eurov pa tudi ni tako majhen, da ga ne bi opazil, kljub temu da je bil celoten znesek blizu 4k eurov.

Po klicu na njihov center za pomoč, se je vse skupaj na hitro uredilo, vendar če bi plačal, kot sem to počel vedno do sedaj, brez da bi preveril zneske, bi nekaj krepko preplačal – vseeno upanje ostaja, da bi mi naslednji mesec to šteli kot dobropis, vendar človek nikoli ne ve.

Če se zgodi pri takšnem znesku, kot je moj, kolikokrat se potem zgodi pri manjših zneskih, ki jih je ponavadi za dve, do tri strani – ko dobim papirno obliko? In za katere dejansko nimam pojma, kje so nastali – točenje goriva na Petrolu bi lahko pri meni dodajali precej na “random”, pa ne bi niti opazil teh številk.

No, odločitev sedaj je bila preprosta – in upam, da ne bo držala samo par dni. Namreč v trgovinah bom zbiral račune in jih doma spravljal. In ko bom dobil mesečni izpisek, bom preveril, če številke držijo. Upam, da bodo, ker v nasprotnem primeru se bom vprašal, koliko denarja se je tako že izgubilo v “transakcijah” na mojem računu.

Kaj pa vi? Preverjate izpiske? Kakšno metodo uporabljate?