Vas je kdaj zanimalo, kako izgleda redakcija oddaje 24ur? Kako izgleda studio, kjer v živo oddajajo oddajo 24ur? Vas je zanimalo kako poteka soočenje političnih strank na POP Tv? Moji odgovori so bili DA in včeraj sem imel srečo, da sta Denis Oštir in Miha Rejc povabila 5 tviterašev v predvolilno soočenje!

Glede na to, da smo bili nekateri prvič na POP Tv, se je spodobilo, da smo bili deležni VIP tretmaja – ogleda studia, kjer poteka snemanje 24ur (in da sem se na lastne oči prepričal, da 24ur.com in 24ur nimata nič skupnega – niti prostorov, sta pa lastniško skupna!) – na žalost ni bilo prijetnih ali malce manj prijetnih voditeljic v studiu, kajti včeraj POP ni imel večerne oddaje, saj je potekalo soočenje političnih strank.

In kaj človek vidi v studiu, ki ga dnevno gleda cel kup gledalcev? Prva stvar, ki me je presenetila je bil nizek strop in zelo hladne luči (dobesedno – ni bilo vroče, kljub temu da so bile prižgane), druga stvar, ki sem jo opazil in jo je kasneje Denis tudi razložil so bili odbojniki na stropu, s katerimi rešujejo problem nizkega stropa (studio je v bivših prostorih fitnessa). Prav tako pa je celoten studio precej prostoren in ima zanimive rešitve – videowall, v določenih delih studia so led diode, ki omogoča celoten spekter barv in jih posledično lahko spreminjajo po želji… In seveda na vsaki kameri so teleprompterji, iz katerih lahko voditelji berejo in se poskušajo “ne motiti”.

Drug del, ki smo si ga ogledali je bila redakcija 24ur, ki je bila kljub dokaj pozni uri še dokaj polna – če bi imeli večerno oddajo, bi bilo še veliko več ljudi. Zanimiv mi je koncept, da so vsi v enem prostoru – sicer je to precej bolj stresno (več šuma in šundra), ampak informacije potujejo veliko hitreje. Potem pa je sledil še ogled “komandnega stolpa”, od koder poteka celoten nadzor, oz. odločanje katera kamera kdaj pokaže koga, kakšen napis se bo zvrstil, katera grafika bo kdaj na zaslonu. Ker za vsem tem stojijo ljudje, se dogajajo tudi napake – sedaj bom mogoče malce bolj “obziren”, ko bom videl napačno črko na zaslonu!

Zadnji del je bil odhod v studio, kjer je potekalo soočenje političnih strank na temo sodstva in okolja. Kako pripravno – poleg studia, kjer je potekalo soočenje, je postavljen studio za oddajo Kmetija – politike bi preprosto zaprli v tisi del, v seno in počakali, da se med seboj dogovorijo in nam ne kradejo več časa s svojimi objokavanji preteklosti – mi moramo iti v prihodnost!!! Sicer pa si lahko preberete moje tvite na http://twitter.com/had

Komentarje o soočenju ste lahko brali na Twitterju – live feed – zato ne bom opisoval soočenja, vendar je bilo za razliko od studia 24ur tukaj precej vroče, predvsem pa so imeli navijači z rumenimi in rdečimi listki občutek, vsaj po navijanju, da so na nogometni tekmi sodniki in da se morajo dreti in negodovati zraven.

Hvala Miha, hvala Denis! Bilo je prijetno!