Sam nisem ciljna publika za aplikacijo Slovenian Wine – Vina Slovenije, ki jo je mogoče zastonjsko naložiti iz App Storea (povezava do aplikacije), ker še nisem poskusil alkohola. Torej nimam pojma o vinih, vendar ponavadi, ko grem v “šoping” in privlečem kakšne eksotične buteljke iz trgovine, vedno poslušam pridige, da se vino ne kupuje po všečnosti steklenice.

Sedaj bom imel malce lažje delo, saj aplikacija Slovenian Wine – Vina Slovenije zaenkrat vsebuje 19 domačih vinarjev in njihovih najboljših izdelkov. Aplikacija je sestavljena iz štirih sklopov:

  • vinski svetovalec – uporabnik lahko išče vino po  kriterijih – hrana, regija/vinar, letnik, ..
  • vinarji – na zemljevidu se prikaže izbrani vinar – v Zasavju na žalost ni nobenega!
  • vinska šola – podatki, ki bodo prišli prav tudi meni o različnih vinih, načinih serviranja, o jedeh ki gredo k vinom, slovar…
  • moja priljubljena vina – kamor si lahko dodajaš vina, ki jih naslednjič v trgovini med policami iščeš

Aplikacija je super, vendar obstaja še cel kup možnih nadgradenj – sam bi imel “vinsko polico”, kamor bi vpisoval svoja vina, ki jih imam doma in potem bi le to delil z ostalimi prijatelji. Dodal bi možnost komentiranja vin, oz. ocene, ki bi jih lahko uporabniki dodali. Prav tako pa upam, da se bo število vinarjev in s tem tudi število vin povečevalo!