Janez Janša se zlaže v oddaji Soočenje na POP Tv

Kdor je včeraj spremljal oddajo je bil v določenem trenutku verjetno zelo presenečen, ko je Zoran Jankovič prevzel pobudo in sam vprašal Janeza Janšo o nakupu stanovanja na Mesarski v Ljubljani, ko ga je voditeljiva Petra Krčmar spraševala o njegovih nepremičninah.
Zadeva je potekala takole (na srečo ima Pop Tv Voyo.si, kjer si lahko ogledate pričujoč posnetek (vir):
Zoran Jankovič: Mene sprašujete zakaj nisem hiše prepisu. Pa jaz vas vprašam, da vprašate gospoda Janšo ne, ko je kupil stanovanje, kako ga je plačal in zakaj ga ni prepisu v Ljubljani?

Zoran JankoviČ: Gospod Janša, na Mesarski, kako ste kupu stanovanje?
Janez Janša: Stanovanje sem plačal s kreditom in sem ga tudi prepisal.

In v čem je zdej problem gospod Jankovič, je nadaljevala Petra Kerčmar. In potem je sledilo par sekund mučne tišine, ko gledalcem pred TV zasloni ni bilo povsem jasno, zakaj hudiča bi Jankovič spraševal takšno vprašanje Janeza Janšo, če seveda ne bi bilo zadaj kaj bolj odmevnega, oz. če ne bi imel kakšne dodatne informacije o njegovi resnici, ups, laži!

Na Twitterju je @loudandwicked vprašal – A tisto Zokijevo vprašanje Janši je bil #epic #fail, ali mu pripravlja kakšno bombo? (vir)

Seveda so mediji danes preverili izjavo Janeza Janše in ugotovili, da se je zlagal! Namreč v zemljiški knjigi sta vpisana nekdanja lastnika stanovanja na Mesarski ulici, ki sta ga pred dvema letoma kupila Janez Janša in njegova žena Urška Bačovnik Janša.

Ups. Ampak nič ne de, v Sloveniji imamo očitno več vrst laži. Ena je tista, ki jo izreče Janez Janša (ni se zgodilo prvič tudi v etru – očitno se res tudi on stara – Pogledi Slovenije – Uroš Slak in Janez Janša se zlaže v eter na RTv Slo

p.s.: stranka SDS je bila ravno tista stranka, ki je v primeru GG-ja ponavljala da LAŽ je LAŽ! No, seveda v Sloveniji veljajo dvojna merila v takšnih primerih – kakopačne!

 1. Bbb super. To je dovolj tehten razlog, da je Janši dovoljeno lagat!

 2. Janša bi bil normalni državi politično mrtev že dvajset let, če ne celo za zapahi…

 3. @agagag: In Zoki, Pahor, Golobič …bi mu bili cimri. Ampak Slovenistan je Slovenistan.

  1. Neki mi ni jasno.. Zakaj pa Pahor? V katerem večjem škandalu in aferi je bil pa on? Skoraj vsi so bolj pokvarjeni kot on, problem pri njemu je samo, da je manj sposoben kot drugi..

 4. heh, tole bi znala bit za Janšo podobna bomba kot je blo nadomestilo za Viranta… čakam kaj bojo na Zokija vrgli, očitno sinovi in Golovec nimajo pričakovanega učinka :P

  p.s.: had, so te citirali na 24ur :P

 5. NAS JANEZEK PA NE LAZE, O NE, ON PA ZE NE. ON SE JE SAMO ZMOTU.

 6. @smoger tega je kriv povprečen slovenec katerega politika ne zanima. Iz zgodovine smo navajeni da ko nam nekdo vlada, mu dokaj slepo zaupamo. Smo konformisti.

 7. @Mašon Janše ne zbije nobena bomba. Njegovi volivci so eni najbol zagrizenih in jih ne omaja nič. Če bi ga obtožili v primeru patria pravnomočno obsodili bi se pred sodiščem zbrali in vzklikali da so vse zakuhali “komunajzarji”.

 8. Ne razumem v cem naj bi se Jansa zlagal,vsa Slovenija ve ,da ja stanoval na Mesarski,se prej pa na Neubergerjevi

  1. Zoran Jankovič: Gospod Janša, na Mesarski, kako ste kupu stanovanje?

   Janez Janša: Stanovanje sem plačal s kreditom in sem ga tudi prepisal.

   zadnji del..

  1. Zoran Jankovič: Gospod Janša, na Mesarski, kako ste kupu stanovanje?

   Janez Janša: Stanovanje sem plačal s kreditom in sem ga tudi prepisal.

   torej je odgovarjal za mesarsko, kajne?

 9. Ste nekateri na glavo padli?
  Da bi se volivci odrekli SDS zaradi prepisa? Ste resni? Ne bi rekel, ko bi se zlagal da ni imel nikoli stanovanja tam, ampak fucking prepis. Hehe.

  Poglejte alternativo na drugi strani. Kavboj pozabi na eno hišo in gozd (ki bo kmalu zazidljiv). :)

  agagag: ja dejmo zapreti Janši zaradi prepisa…

  Hočeš nočeš Zoki vodi v lažeh vsaj 10 : 1. S tem da je njemu oproščeno vse.

 10. Janša je stanovanje kupil, prepisal, ni ga vpisal v zemljiško knjigo (za kar je lahko več vzrokov, tudi povsem banalnih) – informacija iz finance.si

  Jankovič stanovanja (oz. hiše) ne prepiše na sina, ker mu ga bodo rubili.

  Dejstvo je, da je Janša bolano željan oblasti in da je zaslužil zadosti s trgovino z orožjem pred 20 leti, Jankovič pa je podlež najnižje vrste (Electa ni plačevala podizvajalcev, v Mercatorju je dosegal cene z izsiljevanjem dobaviteljev in črpal denar ven preko Electe, Ljubljano je zadolžil več kot je primerno, izsilil projekte brez zaprte finančne konstrukcije, …)

  1. 1. “Janša je stanovanje PREPISAL, ni ga pa VPISAL v ZK”?? hahaha..kakšen pravni posel pa je po tvoje prepis?? In, ko odgovoriš na prvo vprašanje, še povej, kakšen je potem smisel vpisa v ZK??
   2. Očitno si še en, ki tako kot naši vrli novinarji misli, da odgovarja družbenik v d.o.o. (kar Electa je) za dolgove družbe s svojiim osebnim premoženjem in lahko zaradi tega upniki posežejo na družbenikovo osebno premoženje za poplačilo dolgov gospodarske družbe.. In to naj bi bil razlog, da Jay Z ne prepiše hiše na sinkota.. Jao bože. Daj vzemi ZGD-1 v roke, mogoče ti kaj “kapne”.

   1. 1. Moja mati je stanovanje kupila, v ZK pa so ga vpisovali 15 let. Pa je to počela firma, ki se s tem ukvarja profesionalno. Kupovala in prodajala so se tudi stanovanja, ki uradno sploh niso obstajala. Poglej si recimo nepremicnine.net, kjer imaš pri kakšnem oglasu posebej izpostavljeno, vpis v ZK urejen.
    Zakaj pa Janša nima vpisa pa ne vem, se mi tudi sladko j***, gre samo za to, da se zganja nepotrebna demagogija in se s tem maže oči ljudem, da ne bi videli resničnih problemov.
    2. iz ZGD:
    7. člen
    (odgovornost za obveznosti)
    (1) Podjetnik in družba sta odgovorna za svoje obveznosti
    z vsem svojim premoženjem. Podjetnik in družba sta odgovorna
    tudi za obveznosti, ki so nastale iz poslovanja tihe družbe,
    katere nosilca sta.
    (2) Zakon določa, kdaj in kako so poleg družbe odgovorni

    100. člen
    (osebna odgovornost družbenikov)
    (1) Za obveznosti družbe so upnikom subsidiarno odgovorni
    vsi družbeniki z vsem svojim premoženjem. Če družba
    upniku na njegovo pisno zahtevo ne izpolni obveznosti, so
    odgovorni vsi družbeniki solidarno.
    (2) Drugačen dogovor družbenikov o njihovi odgovornosti
    proti tretjim osebam je brez pravnega učinka.
    (3) Če članstvo družbenika preneha, je ta družbenik odgovoren
    za obveznosti družbe, nastale do objave vpisa prenehanja
    članstva.
    tudi družbeniki.

    1. Sicer se ne mislim na @had-ovem blogu prepucavat, samo nekaj še;
     1. Iz prakse ti povem, da so za takšno ZK stanje kot ga imamo v veliki meri krivi lastniki sami. Nisem se mogel načuditi, ko so se posamezniki želeli vpisati v ZK pa je bilo ugotovljeno, da se je nepremičnina že 5 krat preprodala, pa se nihče od predhodnih lastnikov ni vpisal v ZK – vpisan je bil lastnik iz leta 1930. Takih primerov je ogromno. Potem pa sledi veriga pogodb in ostala jajca….

     Kar se Janše tiče, pa se veda se zganja demagogija, nič večja ali manjša kot v JZ-jevem primeru. To ti tudi pravim. Samo v razmislek. Ali JJ res ni vedel, da se ne bo mogel vpisati v ZK, ker kupuje stanovanje na katerem ima država pred potekom 5ih let predkupno pravico??

     2. Kot prvo, 100. člen vsebuje določbe, ki se nanašajo na d.n.o., tako da ga lahko mirno pozabiš.
     Po 7. členu (drugem odstavku), si pa preberi še 8. člen (pa tudi 472.), ki govori o spregledu pravne osebnosti. Povem ti še, da je spregled pravne osebnosti, torej osebna odgovornost družbenika v d.o.o., v RS praktično mrtva črka na papirju (no nekaj primerov le obstaja, a so redki).

    2. Tudi jaz se ne mislim kregat. Dejstvo je, da zakone sicer imamo, izvaja pa se jih tako, kot komu paše. In te volitve, ki so pred nami so iskanje dreka med drisko, odvisno od tega, kdo bo zmagal, bomo bankrotirali takoj ali malo kasneje.

 11. @Klemen ni važno kdo vodi v lažeh. Če lažeta oba, zakaj bi ju sploh kdo pri zdravi pameti volil? Ali pa koga tretjega. Ni še dovolj tega da zbiramo med slabim in slabšim?

 12. Had ne vtikavej se v politko, raje nam dej eno statistiko od google any kolk obiska bos mel letos, in bo ravno tko uredi =)

Komentarji so zaprti.