Zaključni obračun Robo lige FRI 2011 bo v sredo 30.11 v avli fakultete na Tržaški 25 v Ljubljani. Predtekmovanje bo potekalo od 10:00 do 12:00 ure, finale pa od 14:00 do 16:00 ure. Več informacij  o Robo Ligi FRI najdeš na spletni strani FRI oziroma na  Facebooku.

Vas zanima kaj je Robo liga?

Na Fakulteti za računalništvo informatiko Ljubljana letos že petič zaporedoma pripravljajo Robo ligo FRI,  ki je namenjena študentom.  Naziv letošnjega izziva je Robo Erectus.  Naloga tekmovalcev je, da  sestavijo in sprogramirajo robotka tako, da po dveh koleščkih v pokončni drži uspešno prevozi pot z ovirami.  Torej sprogramirati morajo pravo programsko kodo.

Na Robo Ligo FRI, se je letos prijavilo 18 skupin. Večina tekmovalnih skupin je s FRI, tri skupine pa so bile s treh drugih ljubljanskih fakultet – Fakultete za strojništvo, Fakultete za matematiko in fiziko in Fakulteta za elektrotehniko. Letos bo prvič med tekmovalci  tudi skupina dijakov z Gimnazije Bežigrad.

Robo ligo FRI organizira laboratorij za Adaptivne sisteme in paralelno procesiranje oziroma njegovi člani, izredni profesor dr. Uroš Lotrič ter asistenta Nejc Ilc, Davor Sluga in študent Tom Vodopivec. Laboratorij je poskrbel tudi za to, da so se lahko vse prijavljene skupine pred tekmovanjem udeležile uradnih treningov in preverile, ali so programske kode pokončnih robotov pravilno zapisane.  Robo Liga FRI daje študentom možnost, da znanje, ki ga pridobivajo na fakulteti, preizkusijo tudi v praksi. Zaradi zelo dobrega odziva študentov si bo laboratorij prizadeval, da bo tekmovanje simpatičnih lego robotov organiziral tudi naslednje leto.

Takole je izgledal trening!