Janša leta 2004 ‘pozabil’ prijaviti zemljišče v Trenti je naslov današnjega članka v Financah. Zanimiv naslov, sploh če se spomnimo dogodkov izpred dveh let, ko se je dogajal – Gregor Golobič, Ultra Sum, Laž, Odstop, Mediji, Krediti, Tajkuni, Zares. Saj se še spominjamo, kajne? Ko je ravno stranka SDS bila gonjo proti Zaresu in Gregorju Golobiču. Govorilo se je o etiki, lažeh in vsem kar je sodilo zraven. Kljub temu, da je prijavil premoženje za to odgovorni protikorupcijski komisiji, ampak zamolčal delež v Ultri novinarjem Financ (podobnost je zelo velika), se mu je zgodil pogrom. In rejtingi stranke Zares so padli. Je Janez Janša prijavil to zemljišče protikorupcijski komisiji?

In potem se zgodi tole:

Janša je septembra 2004 Financam sicer razkril svoje nepremičninsko premoženje, a je pozabil omeniti zemljišče v Trenti. Povedal je, da ima vikend, velik 90 kvadratnih metrov, katerega vrednost je po takratni sodni cenitvi znašala 13 milijonov tolarjev, pripadajoče zemljišče pa je bilo vredno okoli 3 milijone tolarjev.

Ah, saj to ni nič takšnega – pač pozabil je, v Sloveniji namreč obstajata dve vrsti laži – ena za naše in ena za vaše. Eni lažejo, drugi pač pozabijo in jim je vse oproščeno.

Če še malo zavrtim čas nazaj za dve leti in se spomnim govora o tem, da je treba zaradi laži odstopiti, da je potrebno uvesti higieno v politiko in vse ostalo sranje, ki smo ga bili pripravljeni požreti, se mi zastavi preprosto vprašanje – se bodo sedaj taisti borci za resnico tudi tako odzvali na to laž? Ali pa bo šlo to mimo in bo naš novi mandatar nekdo, ki nekaj govori, drugo pa dela?

In bolj kot zgoraj omenjeno, me zanima nekaj drugega – kakšen bo odziv medijev? Bo kdo govoril o tem? Se bo kaj pisalo o laži, ali pa se bo tudi to lepo skrilo pod preprogo, kot smo navajeni?

p.s.: zanimivo je brati komentarje, ki očitno ne razumejo napisanega in slepo verjamejo..

  • Kakorkoli obrneš, je še vsakič v finišu Janša na tapeti (Dnevnik, Delo, Mladina). Strinjam se, da mora imetu tudi on vse porihtano in zakonito, naj to ugotavljajo prisotni. Vendar. A se zavedamo, kaj vse se dogaja okoli familije Jankovič in so do njega razen Financ vsi prizanesljivi?
  • ma nehajte že enkrat tečnart o teh premoženjih, kdo pa bo kj s sabo nesel? nihče.! Prav je da se za premoženje pove, saj so javne osebe ki bodo tako kot že 20 zajebanih let plačani s strani davkoplačevalcev.