Vsako veselje se enkrat konča in tudi moje druženje z Minijem Cooper Coupe se je včeraj zaključilo! Kljub temu, da sem v soboto iskal sonce po celi Sloveniji, nisem imel te sreče, da bi ga našel. Bežalo je pred menoj – ko sem ga videl v daljavi, se je že skrilo, ko sem prišel do njega – zato je tudi zadnja serija fotografij lomo.

Zaključek! Če bi rekel, da si Minija Cooper Coupeja ne bi želel imeti v garaži, bi se zlagal. Definitivno je to super avto, ki je namenjen mladim po srcu (tukaj ne štejejo leta), ki si želijo uživati v vožnji in izkoristiti možnosti, ki jih vozilo ponuja – Coupe ima skoraj 1400 kilogramov, kar se pozna pri stabilnosti med vožnjo – praktično ga je nemogoče spraviti iz ceste (pa sem večkrat poskušal – seveda z vklopljeno elektroniko, ker nisem tako izkušen voznik, da bi se sicer igral s tem!) in vožnja je kot vožnja po tračnicah.

Vozilo privablja poglede, tudi lastnikov precej precej dražjih vozil in ker jih je v Sloveniji precej malo, sem v treh dneh doživel vsaj 10 vprašanj, kaj je to za eno vozilo. Nekdo me je vprašal, če sem sam predelal minija v kupeja!

Spomladi prihaja na trg Mini Roadster, ki izgleda hudičevo prsmrčen! No ja, glede na to, da sem bil lastnik Minija pred nekako 17 let, bi bil mogoče zopet čas, da se vrnem nazaj na pravi avtomobil!

Mini Cooper Coupe in Plečnikova cerkev svetega Mihaela na Barju
Mini Cooper Coupe – fotografije