Takšen je bil oglas, ki se je pred parimi dnevi pojavil na portalu Sobotainfo.com. Taista oseba je za Večer povedala, da se je zadolžila za 80k eurov in posledično za toliko denarja prodaja svojo ledvico! Cene na tujih trgih za ledvico naj bi se gibale od 20-40k eurov in naj bi bile odvisne od zdravstvenega stanja darovalca.

Situacija v Sloveniji je v zadnjih letih postala milo rečeno “zajebana”. Tisti, ki so imeli že prej veliko, imajo sedaj še več in tisti, ki prej niso imeli ničesar, imajo še manj. Ne bom pisal o tem, kdo je kriv in če se da to rešiti, ker s tem se bodo sedaj imeli priložnost ukvarjati za to izvoljeni ljudje – in imeli bodo hudičevo težko nalogo, česar se verjetno zavedajo!

Preden se je zgodila recesija ni verjetno nihče razmišljal o tem, da se kaj takšnega lahko zgodi – da se krediti, ki so jih ljudje vzeli za nakup delnic, ali pa za nakup nepremičnin lahko spremenijo v nepremostljivo breme. Cene delnic so padle, nepremičnine se ne prodajajo več in ljudje so prišli v situacijo iz katere se ne da več enostavno priti – tudi prodaja delnic, ali nepremičnin ne zadošča več za pokritje kreditov, da o tem, da je potrebno ljudem še živeti in da imajo otroke, niti ne razmišljam.

Ampak da se vrnem nazaj k temi tega zapisa – v Sloveniji ledvico trenutno čaka 106 ljudi, 38 ledvic pa je bilo presajenih v letošnjem letu.

Ko razmišljam ali bi svojo ledvico prodal ali podaril, sem pred resnično težkim vprašanjem? Upam, da se nikoli v življenju ne bom znašel v situaciji, ko bom primoran napisati oglas, da prodajam ledvico – kar si želim za slehernega človeka na tem svetu (in ja, verjetno zvenim kot miss!), vendar v primeru, da bi kdo od bližnjih potreboval ledvico, mu jo rade volje podarim, če bi bil seveda možen darovalec!

Kaj pa ti? Bi podaril, ali prodal svojo ledvico?

2 Responses to Prodam ledvico

  1. igor pravi:

    Ne bi. Ker imam samo eno.

  2. Neznanec pravi:

    Pozdravljeni.
    Ne bom vam opisoval svoje stiske in nočem denarja katerega nisem sam zaslužil…nočem pozornosti ali usmiljenja…še manj pa izpostavljanja. Človek v stiski je pripravljen narediti vse…in zame je ta oglas mačji kašelj, ker vem zakaj to počnem in sem prepričan, da bi vsak to storil v moji situaciji. Želel bi, çe bi me lahko kdo usmeril, na koga se lahko obrnem za prodajo svoje ledvice. Vem da je to prepovedano v sloveniji zato vas prosim za kakšne informacije…kje in kako bi se dalo to speljati. Če kdo pozna koga…ki pozna koga..itd saj razumete. Star sem 35let…celo življenje sem se ukvarjal z športom. Moja krvna skupina je 0 pozitivna in nikoli nisem imel težav z ledvicami. Diskretnost zagotovljena, “nagrada” za ledvico pa po dogovoru. Moj kontakt je [email protected]
    Vesele praznike vam želim

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.