Jeap, december bil je vroč. Ta vročina in omenjeno “skisanje”, bi lahko posledično privedla do zapisa, pod katerega se je podpisal Tomaž Majer, na spletnem mestu SDS, kjer ugotavljajo resnične razloge za poraz na volitvah (vir), oz. kaj se je zgodilo, da jih je porazil Zoran Jankovič. Razlogi so povsem preprosti, oz. Majer jih je strnil v tri točke:

Kako je Janković to dosegel oziroma kako so to ljudje iz ozadja njegove volilne kampanje to dosegli? Po moji oceni in informacijah mojih prijateljev in znancev, ki so bili ali v volilnih odborih ali so volili na blokovskih voliščih v Ljubljani, Celju in Kopru, je bilo mogoče opaziti:
1. množično udeležbo volivcev s tujim naglasom ali volivcev, ki sploh niso odprli ust, na volišča pa so prihajali v skupinah po 10 ali večjih
2. udeležbo volivcev v športnih oblačilih (trenirkah), ki so imeli na roki s kemičnim svinčnikom napisano številko, ki jo morajo obkrožiti na glasovnici
3. opazovalce udeležbe na voliščih, ki so v skupinicah po dva ali trije postavali pred ljubljanskimi volišči in stalno telefonirali; večina je govorila v srbskem jeziku

Stranka SDS se je spustila na nivo, ki ga niti v sanjah ne bi pričakoval od njih (kljub temu, da pričakujem vedno najhujše!). Namesto da bi se sprijaznili s svojim porazom, ugotovili resničen razlog za poraz, so se spravili hujskati državljane Slovenije – ja, na volitvah so svoj glas oddali državljani Slovenije in prav vseeno mi je, zakaj in komu so ga oddali.

Ali se je res tako težko pomiriti s porazom? Oz. ali je res tako težko nekomu priznati zmago? Isti večer, ko so znani rezultati že začeti govoriti o predčasnih volitvah? Ja, samo na zeljniku SDS lahko kaj takšnega zraste. In zgoraj omenjeni zapis je hujskaški, predvsem pa nacionalističen. In kot tak zahteva posebno obravnavo – za to imamo pristojne organe – upam, da se bo vsaj Varuhinja človekovih pravic oglasila in povedala svoje mnenje.

In da se zelje v nekaterih glavah resnično skisa, če je december pretopel, govori zadnjih del zapisa – Jankovića sta dvignila umetno ustvarjen strah in slovenska radodarnost z državljanstvi:

Janković je dobil na volitvah dobrih 300.000 glasov. To je 15% prebivalstva, manj kot petina celotnega volilnega telesa in manj kot tretjina vseh volilcev, ki so glasovali. Kljub temu pa je kot posamična stranka dobil največ. Slabih 200.000 glasov so mu prispevali novi državljani. Teh je bilo videti zelo veliko okrog njega na slavju po razglasitvi rezultatov. Slavilo se je z južnjaško glasbo in skandiranjem Zoki – Zoki ter Tito – Tito. Ostalih dobrih 100.000 glasov je Janković dobil od Slovencev, ki so se po ukazu Milana Kučana in Janeza Stanovnika disciplinirano kot prava vojska prelili iz LDS in Zaresa ter deloma iz SD-ja k novemu vodji levice. Slovenija bo tako zaradi velike radodarnosti z državljanstvi in nedokončane razgradnje starih omrežij ob 20. obletnici državnosti in samostojnega življenja dobila za predsednika vlade Srba in socialističnega tajkuna v eni osebi.

Prosim, ali lahko nekdo preveri kaj se dogaja z gospodom Majerjem? Namreč strah me je, če je takšen človek res med nami – kajti odkrita sovražnost se lahko manifestira na do sedaj že znane načine – spomnimo se norveškega primera – Andersa Behringa Breivika in njegovega dejanja. Predvsem pa so zanimive vse te domneve, strahovi, sloni ki letijo in vse ostalo sranje, ki ga poslušamo vedno znova in znova, ko stranki SDS ne uspe.

Oz. z drugimi besedami – ni kriv samo Kučan, sedaj je krivda na vseh, ki nosijo trenirke, ki telefonirajo v nedeljah in ni njihov naglas povsem slovenski! Jebat.ga – takle imamo v Sloveniji – na srečo nismo izbrali te opcije, ki je bila vsa žametna pred volitvami in je obljubljala med in mleko. V bistvu se bojim, da bomo namestu medu in mleka imeli geta, oz. taborišča, kjer se bodo Slovenci, ki niso njihovi, lahko prosto gibali – drugje se pač ne bodo smeli!
Živimo v letu 2012, mar ne SDS?