Ko je POP Tv pred časom predstavljal Voyo.si – video na zahtevo (video on demand) sem bil zelo skeptičen glede tega. Vendar so ponudili zelo ugodno ceno – 5 eurov mesečne naročnine za dostop do vseh vsebin, ki jih ponujajo, prav tako pa je omogočen brezplačen 14-dnevni dostop za registrirane uporabnike portala Voyo.si. Omogočajo tudi ogled oddaj v živo – predvsem športni dogodki so zanimiv.

Vendar me to ni prepričalo, d0kler niso objavili iPad in iPhone aplikacije in dokler ni prišlo do predvolilnih soočenj na POP Tv. Se sprašujete kakšna je ta povezava? Janez Janša se zlaže v oddaji Soočenje na POP Tv, v tem zapisu se skriva srčika zakaj sem se odločil za Voyo! Namreč želel sem slišati točne besede, ki jih je v oddaji izrekel Janez Janša in to sem lahko storil samo tako, da sem naročil Voyo. Prišlo mi je prav.

Včeraj mi je recimo prišla ta storitev prav, ko sem se vozil iz Ljubljane in je bil v večerni oddaji 24ur prispevek o trenirkah. Za par minut sem se ustavil na počivališču in v miru pogledal zadevo. In če sem bil na začetku skeptičen, sem sedaj precej navdupen nad storitvijo. Če lahko dam za nacionalko 12 eurov mesečno, mi teh 5 eurov ni velik strošek! In gledam filme brez oglasov – edino pri oddajah v živo so prisotni! In še na eno stvar je treba opozoriti – eno uporabniško ime ne omogoča gledanje Voyo.si na več računalnikih naenkrat – omogoča uporabo na več računalnikih, vendar samo na enem naenkrat!

Ko bodo bolj napolnili videoteko, predvsem s starimi Jugo filmi, bom še bolj navdušen! Voyo je mogoče spremljati tudi na televiziji  – pri operaterjih Telekom Slovenije, Telemach, T-2, Amis – na žalost nimam nobenega od teh operaterjev, tako da mi ostane računalnik ali iNaprave!

12 Responses to Zakaj je Voyo.si fajn?

 1. andrej pravi:

  Televizija je brezveze, sam še poneumlja folk, kmetija, misija evrovizija,….. kaj se lahko iz tega naučiš, razen neumnosti? Dobre oddaje od RTV pogledam na internetu (predvsem Prava ideja, pa še kaka se najde). Večino informacij se da izvedeti preko interneta pa še sam si lahko izbereš kaj boš videl. Da bi plačeval denar da vidim, če se je nekdo zlagal oz. kako je rekel je pa itaq največja bedarija, saj je izguba časa in energije za igranje sodnika oz. preroka.

  • had pravi:

   se mocno strinjam s tvojim komentarjem.. vendar tukaj se je slo za tocne besede, ki sem jih lahko nasel samo na ta nacin.. predvsem pa mi vcasih pride prav, ko nimam moznosti cesa, kar si res tisti trenutek zelim, pogledati..

   glede na to, da so oddaje na nacionalki za na eni roki prstov prestet uporabne, imam vsaj sedaj moznost, da nekaj drugega pogledam.. upam, da bo tudi nacionalka kdaj naredila kaj taksnega – VOD je prihodnost tv

 2. miha pravi:

  No ja, žal ni vse rožnato. Dejansko že plačane naročnine na voyota na siol tvju ne moreš uporabiti, brez da plačaš še enkrat preko njihovega portala. Seveda če naročiš preko njih, ne dobiš up. imena in gesla za dostop preko vseh drugih gadgetov.
  Nažalost se to ugotovi šele potem, ko veselo klikneš in imaš potem močan občutek pekoče bolečine v sedalu :)

  PS. helpdesk na Telekomu je pa svojega denarja vreden… 5 minut razlagaš, sprašuješ in tetka še vedno trdi, da voyota lahko gledaš preko TV, če hočeš pa preko računalnika pa moraš poklicat na tehnično pomoč. slednji pa pravijo da so oni TP in da pokliči na naročnine :)

  • had pravi:

   potem imam sreco, da nimam siola :) oz. da moj provider tega ne omogoca.. pa si klical na pop? ker tole pa je stvar, ki bi jo morali oni urediti s providerjem in ne da dvakrat placujes!!!

 3. StMatic pravi:

  Voyo NI fajn predvsem zaradi športnih dogodkov, ki so zanimivi. Nažalost zgleda kot da še nimajo dovolj zmogljivega streama oz. serverjev nasploh. (Pre)pogosto se zgodi, da video preveč buffra. Sam ga uporabljam zelo poredko, nazadnje sem želel gledat el classico – prvih 20min je bilo sploh nemogoče priti na stran samo, potem pa je skozi celotno tekmo večkrat buffralo. 4MB linija bi morala zadostovati.

 4. Ula pravi:

  No, fantje, si bom drznila dregniti v moško omizje.

  Brezplačen dostop do Voyo.si dobijo samo naroćniki VOYA pri Telemachu.
  Rada bi opzorila še na eno oz. dve veseli novosti: na voljo je beta brezplačna aplikacija VOYO za pametne televizorje Philips, v prihodnjih dneh pa tudi Samsung.

  V soboto sem spremljala El Classico na iPhonu in je delalo brez problemov.

  Pa ne me zdaj zmlet.
  Pozdravček, Ula

  • had pravi:

   zakaj bi te zmleli :) sej smo samo moski..

   vsec mi, da si razlozila stvari, ki jih jaz ne poznam / ne vem.. namrec to o brezplacnem dostopu..

   zenska ki gleda el classico in se zna pravilno to napisati? hmm.. presenecen :)

 5. Ula pravi:

  No, v bistvu ni čisto brezplačen dostop, ker itak plačaš 5€/30 dnevni dostop pri Telemachu.
  Imaš pa 14 testnih dni res popoloma brezplačnih na Voyo.si.

 6. Damjan pravi:

  Sem želel opozoriti na app za Philips TVje, pa je že Ula razložila. Tudi sam plačujem mesečno naročnino za dostop do voyo.si, ampak sem opazil da za dostop prek appa na TVju ni potrebno vpisati nobenih podatkov. Čakam, če je tudi na TVju dva tedna đabe, potem pa vidimo.

 7. jmav pravi:

  Pazite, VOYO.SI krade denar. Samodejno vas naroča na njihovo storitev – izrabljajo zaupanje ljudi, saj v večini ne ljudje ne preberejo splošnih pogojev. Skoraj v vsakem primeru ste vsaj ob 5 EUR. Če ste naročeni preko spleta z večimi uporabniškimi imeni se morate preko SMSa odjaviti večkrat. Bodite zelo zelo pazljivi. Večina ljudi plačuje po 2 ali celo več mesecev, čeprav storitve ne uporabljajo.

 8. Damjan pravi:

  Bedarija.

  Ob aktivaciji brezplačnega preizkusa jasno piše, da v kolikor v tem času ne odjaviš storitve, preide v plačljivo. Tudi cajtngi uporabljajo tak način, pa verjetno niso edini. Pač moraš slediti in pravočasno skenslati zadevo, v kolikor se ne odločiš za naročnino.

  Če pa uporabniki ne berejo in slepo klikajo po okejih, je pa to njihov problem.

 9. jmav pravi:

  @Damjan pravkar si potrdil, da VOYO.SI očitno zavaja naročnike in izrablja njihovo zaupanje. Zakaj npr. 2 dni pred vklopom plačljive storitve ne VOJO ne obvesti uporabnika po sms-u, da se lahko še pravočasno odjavi.

  Pred 14 dnevno brezplačno akcijo je bilo celo tako, da je bilo to pravilo napisano samo v splošnih pogojih.

  Kdo je pa rekel, da je način cajtngov tudi pravilen?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.