Online turistične agencije in počitnice, ki bi jih rad rezerviral

Se zgodi, da se človek v zadnjem trenutku odloči, da bi preko online turistične agencije rezerviral počitnice – oz. če sem bolj natančen, smučanje od 24.12. do 31.12. nekje v tujini, blizu smučišča, z bazenom in savno in primerno urejeno vse skupaj. Izbire pri različnih online turističnih agencijah, ki se ukvarjajo s “preprodajo” aranžmajev, je precej malo. V bistvu sem našel ene par primernih destinacij in seveda sem takoj poslal povpraševanja.

Jeap, povpraševanja, kajti precej “posrednikov” nima online rezervacijskega sistema, preko katerega bi tudi plačal vse skupaj in začel s pakiranjem stvari. Na povpraševanje naj bi odgovorili v 24-urah! In ko tako mine dan in pol in še vedno ni odgovora preko elektronske pošte, sledi klic. Ker je bila ura že skoraj 15:30 so mi obljubili, da dobim informacije v ponedeljek, ker se jim nihče v Franciji ne oglasi. No seveda informacije tudi v ponedeljek nisem dobil. Danes je sreda in nihče ni imel očitno časa, da me pokliče, oz. da vsaj “skensla” povpraševanje. In da ne bo pomote, smučanje v prazničnem času je hudičevo drago in ne gre se mi za čim nižjo ceno. V bistvu sem vedno pripravljen dobro plačati za dobro storitev.

Glede na to, da to ni bila edina takšna izkušnja s turistično agencijo, me zanima kako te agencije sploh preživijo? Oz. zakaj prodajajo nekaj, česar v končni fazi sploh ne obvladajo. Ali pa se jim samo ni zdelo vredno truda! Na srečo sem govoril s kolegico, ki mi je povedala kdo je dejansko zastopnik za te destinacije in upam, da bom imel danes pri njih kaj več sreče, predvsem pa da bo bolj resni, kot pa so bili v dotični agenciji, ki je sploh ne bom omenjal!

  1. Z večino takimi ponudniki je križ. Predvsem je pa problem, kot si omenil s povratnimi informacijami s strani lastnikov, ki jih ponavadi ni ali pa so precej pozne, Francozi pač;)

    Do sedaj najboljše izkušnje z http://ski-france.com/.

      1. Hvala za odgovor. Sem že zgubil upanje za novo leto, iščem sedaj že za konec januarja :)

  2. Strinjam se, dobre in zanesljive turistične agencije je težko najti, sploh v prazničnem času.

Komentarji so zaprti.