Problem, na katerega naletim pogosto v hotelih je v tem, da omogočajo Wifi samo za eno napravo – seveda lahko kupite več dostopov in jih potem uporabljate na vsaki iNapravi posebej. Vendar se da rešiti tudi te stvari na precej bolj preprost način. Če imate v hotelu dostop do Wifi-ja, potem le tega ne morete preprosto deliti preko Airporta! Drugače je, če imate ethernet (kabel) dostop v interneta, saj v tem primeru lahko vaš Airport postane dostopna točka in se vsi priključujejo preko njega.

Vendar v mojem konkretnem primeru, ko imam Wifi dostop do interneta na Macu in si želim deliti to z iPadom, lahko to storim samo preko Bluetootha (na žalost zadeva ne deluje na iPhone 3GS, 4, 4S – vse preizkusil in jezen odnehal):

  • na Macu vklopite Bluetooth in ga “sparite” s svojim iPadom – Set up Bluetooth device (vpišete PIN kodo, ki vam jo Mac zgenerira).
  • v System preferences – Bluetooth izberete svojo iPad naprav in spodaj kliknete na gumbek Advanced in izberite Share my Internet connection with other Bluetooth devices
  • vrnite se korak nazaj v System preferences in poiščite Sharing – izberete Internet Sharing in pod Share your connection from izberete Airport in pod “to computers using” izberete Bluetooth PAN. Obkljukajte Internet Sharing.
  • na iPadu pojdite v Settings, poiščite Bluetooth in se povežite z Macom

Voila, internet preko Bluetootha deluje in ni vam potrebno plačati dvojne cene za dostop do interneta!