Kako preko Bluetootha povezati Maca in iPada na internet

Problem, na katerega naletim pogosto v hotelih je v tem, da omogočajo Wifi samo za eno napravo – seveda lahko kupite več dostopov in jih potem uporabljate na vsaki iNapravi posebej. Vendar se da rešiti tudi te stvari na precej bolj preprost način. Če imate v hotelu dostop do Wifi-ja, potem le tega ne morete preprosto deliti preko Airporta! Drugače je, če imate ethernet (kabel) dostop v interneta, saj v tem primeru lahko vaš Airport postane dostopna točka in se vsi priključujejo preko njega.

Vendar v mojem konkretnem primeru, ko imam Wifi dostop do interneta na Macu in si želim deliti to z iPadom, lahko to storim samo preko Bluetootha (na žalost zadeva ne deluje na iPhone 3GS, 4, 4S – vse preizkusil in jezen odnehal):

 • na Macu vklopite Bluetooth in ga “sparite” s svojim iPadom – Set up Bluetooth device (vpišete PIN kodo, ki vam jo Mac zgenerira).
 • v System preferences – Bluetooth izberete svojo iPad naprav in spodaj kliknete na gumbek Advanced in izberite Share my Internet connection with other Bluetooth devices
 • vrnite se korak nazaj v System preferences in poiščite Sharing – izberete Internet Sharing in pod Share your connection from izberete Airport in pod “to computers using” izberete Bluetooth PAN. Obkljukajte Internet Sharing.
 • na iPadu pojdite v Settings, poiščite Bluetooth in se povežite z Macom

Voila, internet preko Bluetootha deluje in ni vam potrebno plačati dvojne cene za dostop do interneta!

 1. A ne morš dostop vzpostavit na iphone-u in naredit personal hotspot za vse ostale naprave? Nisem še uporabil ampak se mi zdi, da je funkcija namenjena prav temu problemu.

 2. kako ne, dons probal doma in špila. iPhone na wifi, vzpostavljen hotspot in iPad na njemu. sicer samo 1MB na sekundo (ne vem zakaj, direkt na wifi lepo potegne 20), dela pa

 3. Res je, samo 3G. Tudi, če sem na wifi, preklopi na 3G. Ustrezna je zato tudi manjša hitrost. Zakaj omejitev me zdaj zanima :)

  1. sem ti hotel to napisat :) da je verjetno avtomatsko na 3g preklopil :)

   problem je, da ne more duplex delati na wifi-ju – kao.. biti sprejemnik in access point :)

 4. Se mi zdi, da je še ena varianta.

  Z iPhonom se konektaš na Wifi. Potem vklopiš Tehrering in povežeš iPhone z USB kablom na Maca. Nato na Macu sharaš to povezavo prek Wifi in tako ustvariš Wifi hotspot.

  Nisem še prizkusil, ampak mislim, da bi šlo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja