Puy Saint Vincent – smučanje v Franciji

Puy Saint Vincent v Franciji leži dobrih 30 kilometrov od meje z Italijo. Kot mnogo ostalih smučarskih središč je poln apartmajev in hotelov, mesto kot takšno pa ne obstaja. Puy St. Vincent leži na višini 1400 metrov, najin apartma je na 1600 metrih nadmorske višine, smučišča pa se dvignejo do 2700 metrov!

Do pred časom je bila večina smučarskih prog tukaj zelena, vendar so na srečo pred približno štirinajstimi dnevi dobili “zalogo” snega, ki pa se zadnje čase, pri dnevnih temperaturah nad 5 stopinj redči. Vendar so proge super urejene – še posebej je užitek smučati na naravnem snegu, ko zjutraj ob deveti uri prvi zarežeš v deviški sneg, ki so ga prejšnjo noč uredili!

Zadnja leta sem že skoraj pozabil, kako je preživeti teden dni na smučanju – dokler končno nisem boljše polovice prepričal, da je smučanje res fajn – sedaj se dogaja obratna stvar, saj ona mene sprašuje, kdaj greva smučat!

Ali se je vredno peljati 800 kilometrov za teden dni smučanja? Da! V bistvu za tak dan, kot je bil včeraj, ko sem sedel na soncu v kratkih rokavih in me ni zeblo, bi se bilo vredno peljati tudi za en dan (no, vseeno mogoče malce pretiravam).

Prvi jutranji spust – snemano z iPhone 4S

Polet s padalom – s smučmi – in ne, nisem bil jaz!!

 1. Zelo lep blog post. Tudi lepo opises kraj in smucisce. Vecina ljudi, ki se niso nikoli bili v Puyu ima namrec tocno ta pomislek – ali se splaca za 75 km prog voziti 7,5 ur.

  Me veseli da uzivas in zelim se cim vec lepega vremena.

  LP
  Dejan

  1. najlepsa hvala! splaca se :) definitivno.. po 7 urah smucanja sem sicer kot ubit, ampak tako poln energije :)

  1. cene zdajle, ko so visje, kot sicer so smesno nizke.. teden dni apartmaja s karto je 820 eurov za dve osebi :)

   hrana.. hamburger je 9 eurov, coca cola 3 eure :) ostale stvari pa povem, ko jih odkrijem

 2. Mene zanima, če je kak večji super market zraven in če so kake dobre restavracije tam okol:)

 3. jeba je s tem.. nic super marketov – majhna trgovina kjer dobis kruh in pecivo in malce nizje se nekaj podobnega.. dobre restavracije? ni jih.. so ene tri, ampak tako povprecne in tako prazne, da me je strah it notri :)

 4. V Albertville bi se mogla zapelat samo je precej dlje. Obvezna postojanka, da se opremiš za smučanje.
  Teh koncev še ne poznam, zato sprašujem ponavadi najdeš eno max. dve restavraciji na en plac. Ampak če imaš dober supermarket lahko pripraviš vse specialitete sam:)

Komentarji so zaprti.