Puy Saint Vincent v Franciji leži dobrih 30 kilometrov od meje z Italijo. Kot mnogo ostalih smučarskih središč je poln apartmajev in hotelov, mesto kot takšno pa ne obstaja. Puy St. Vincent leži na višini 1400 metrov, najin apartma je na 1600 metrih nadmorske višine, smučišča pa se dvignejo do 2700 metrov!

Do pred časom je bila večina smučarskih prog tukaj zelena, vendar so na srečo pred približno štirinajstimi dnevi dobili “zalogo” snega, ki pa se zadnje čase, pri dnevnih temperaturah nad 5 stopinj redči. Vendar so proge super urejene – še posebej je užitek smučati na naravnem snegu, ko zjutraj ob deveti uri prvi zarežeš v deviški sneg, ki so ga prejšnjo noč uredili!

Zadnja leta sem že skoraj pozabil, kako je preživeti teden dni na smučanju – dokler končno nisem boljše polovice prepričal, da je smučanje res fajn – sedaj se dogaja obratna stvar, saj ona mene sprašuje, kdaj greva smučat!

Ali se je vredno peljati 800 kilometrov za teden dni smučanja? Da! V bistvu za tak dan, kot je bil včeraj, ko sem sedel na soncu v kratkih rokavih in me ni zeblo, bi se bilo vredno peljati tudi za en dan (no, vseeno mogoče malce pretiravam).

Prvi jutranji spust – snemano z iPhone 4S

Polet s padalom – s smučmi – in ne, nisem bil jaz!!