Facebook nam je tako, ali drugače spremenil življenja. Se motim? Pomislite na to koliko prijateljev imate na Facebooku in koliko od njih jih v resnici ve kdaj imate rojstni dan? Precej smešno vprašanje, vendar kruto realno! Ko pridemo na Facebook nam le ta prijazno ponudi rojstne dneve prijateljev in seveda jim lahko samo z enim klikom voščimo ob njihovem rojstnem dnevu! In stvar je opravljena – človek na drugi strani je srečen, ker se ga je nekdo spomnil, vi pa ste tudi izpolnili svoje delo.

No, jaz sem se že precej časa nazaj odločil, da je ta podatek v mojem Facebook profilu povsem nepomemben in nepotreben. In stvar je zanimiva! Če sem pred tem vsako leto dobil n-čestitk, se je sedaj le to število precej spremenilo. In priznam, sem precej bolj zadovoljen s tem, kajti za rojstni dan dobim voščila samo od tistih ljudi, ki jim očitno nekaj pomenim in ne od tistih, ki jih na to opomni Facebook!

Sicer letos z rahlo zamudo – hvala vsem, ki ste se kljub vsemu spomnili na to, kljub temu da že od nekdaj nimam nobenih posebnega odnosa do svojega rojstnega dneva – v bistvu sem vsako leto samo starejši in nič drugega! Precej podoben odnos, kot ga imam tudi do praznovanj novega leta in vsega ostalega. Ne vem, to so prazniki ki so zanimivi v mladosti, kasneje pa so tam, ker morajo biti!

p.s.: ali veste kdaj imajo vaši prijatelji rojstni dan brez Facebooka? Ali smo postali generacija Facebook, ki se pač takšnih ne spominja več? hmmm