Novoletni Dunaj – nočne fotografije

Če nisem imel pred novim letom časa za obisk Dunaja, sem ga našel po novem letu. Sicer je bolj ali manj Dunaj okrašen vsako leto enako, vendar je kljub temu zelo lep. Številni turisti, med njimi Rusi, Čehi, Slovaki, ki se ustavljajo pred lučkami, ki so povsod in komentirajo vse skupaj, so mi izredno zanimivi, saj se jih da pogojno tudi razumeti. Fotografije so narejene z iPhone telefonom in temu primerne.

Sem pa presenečen nad drugo stvarjo na Dunaju – namreč večina trgovin je odprta do 18. ure?? Ko je človek ravno v nakupovalnem momentu, ko ga zebe na ulicah Dunaja, ne more skočiti niti v trgovini in nakupiti kul nepotrebnih cunj! Po drugi strani pa je to zakon!

  1. A kitajcev pa več ni blo? Jaz sem bil gor 24.12 in je blo kitajcev ogromno… več kot vseh drugih turistov skupaj se mi zdi :)

  2. Jaz sem bila tudi pred novim letom na Dunaju in me njihova okrasitev niti malo ni fascinirala…. Je pa Ljubljana veliko lepša, vsaj za moj okus. In to, da se trgovine zgodaj zaprejo in da se v kafičih kadi… ja oki, majo ločeno, vendar še vseeno ven prismrdiš… Moram priznat, da je tale zakon pri nas, da se sploh ne kadi, enkraten :) Bravo Slovenija :)

Komentarji so zaprti.