Ambasadorji oddaje (šova) X Factor, ki se začne s predizborom 14.1. v Mariboru so: Alenka Godec, Alya, Grega Skočir, Lara Love, Rok Trkat, Uroš Perič. Za njih je zapisano – Znani slovenski pevci in pevke v vlogi ambasadorjev podpirajo X Factor in verjamejo, da bo šov našel novo slovensko zvezdo, ki bo zavzela velike odre in osvojila srca gledalcev.

Slovenci imamo že nekaj izkušenj s takšnimi resničnostnimi šovi v preteklosti. Spomnimo se leta 2002, ko je v resničnostnem šovu Popstars, pod okriljem Kanala A, zmagala skupina BEPOP in doživela par mesecev slave. Naslednje leto je bilo tekmovanje malce drugačno – zmagala je dekliška skupina Unique, ki pa je imela zelo omejen rok trajanja. In tudi če se želim spomniti katerega od njihovih komadov, se ga na žalost ne morem.

Potem je sledilo nekaj let mrtvila na tem področju, dokler POP Tv ni prinesla v Slovenijo oddaje Slovenija ima talent. Junija 2010 smo dobili prvo zmagovalko – Lino Kuduzovič, ki je bila ob zmagi stara 8 let??? Na drugo mesto se je uvrstila Maja Keuc (precej pomemben podatek).

Leta 2011 se je celotna zgodba ponovila. Junija 2011 smo dobili novo zmagovalko oddaje Slovenija ima talent – Julijo Kramar, drugo mesto pa je osvojil Harmonikarski orkester Pustotnik.

In sedaj je čas za reality check! Koliko komad od prej omenjenih zmagovalcev, izvajalcev se spomnite v trenutku? Koliko od teh ljudi se še danes ukvarja z glasbo? Komu je resnično uspelo?

Vem, neumna vprašanja, saj nihče od prej omenjenih ni postal slaven, oz. ni naredil ničesar več, kot pa dosegel zmago na resničnostnem šovu. Razen skupine BEPOP, ki je bila prva zmagovalka in je imela za tiste čase odlično izhodišče in ga je delno tudi izkoristila.

Zakaj vsa ta uvertura? Ker smo v zadnjem času imeli možnost gledati oddajo Misija Evrovizija, ki je bila bolj samostojni šov Klemna Slakonje in Maje Keuc, kot pa karkoli drugega. Nacionalka se pač ne zna iti takšnih stvari, oz. je bilo toliko napak in neumnosti v vsaki oddaji, da je bilo vse skupaj težko gledati. V končni fazi so v “finale” spustili dve “pevki”, ki niti ne znata peti, ampak znata narediti dober šov, ki ga sami sestavita?!?!

In sedaj prihaja X Factor šov v Slovenijo. Niti najmanj ne dvomim, da bo prikoval gledalce pred “male” zaslone, kot tudi ne dvomim, da bodo imele oddaje izredno visoko gledanost. Pa vendar, ali je v Sloveniji mogoče najti talent in ga razviti v zvezdo s pomočjo takšne oddaje? Do sedaj temu ni bilo tako. Se to lahko spremeni?

X Factor ZAČUTI MOČ GLASBE

Vse pevske bisere najrazličnejših žanrov čaka življenjska priložnost. Ne gre samo za pevsko tekmovanje. Ne gre samo za TV šov. Gre za veliko več ! Šolanje, kaljenje, mentoriranje, preobrazbo in postavljanje novih mejnikov.

Ustvarili bomo novo veliko ime slovenske glasbene scene v največjem pevskem šovu na svetu – X Factor !