Metina lista ni politična lista, da ne bo že takoj na začetku prišlo do pomote. Metina lista je spletišče, ki je namenjeno osebam ki razmišljajo malce širše, predvsem pa za osebe aktivnega duha. Vsak od nas je lahko Meta in vsak od nas lahko participira pri Meti. Oz. kot so ustvarjalci Metinega lista zapisali:

Metina lista je digitalni prostor za (prezrte) talente, ki jim je po našem mnenju pametno prisluhniti v upravnem odboru, v žiriji za podelitev takšnih in drugačnih nagrad, jim slediti po Twitterju, jih povabiti na večerjo, ali bog ne daj, zavrniti vabilo, če te povabijo na večerjo. Metina lista bo svoj nos vtikala tako v medije kot v politiko in družbo. Huda.Meta bo grobim kršiteljem/cam Metinih načel javno dala tinte piti. Poslala jim bo položnico, v upanju, da jo bodo tudi poravnali. Sicer ne bomo imele od česa živeti. Dobra.Meta pa bo javno pohvalila vse, ki si to zaslužijo.

V veselje mi je, da lahko pozdravim pozitivne projekte v Sloveniji, ki se odmikajo od klasično znanih stvari, kjer je hlepenje po številu klikov večje od vrednosti vsebine in kjer je večina vsebin kopi/pašta iz tujih medijev. V veselje mi je, če bom lahko kdaj tudi sam kaj prispeval za Metino listo in še bolj mi bo v veselje, če bo takšen projekt v Sloveniji dobil tudi svojo “oponašalce”, oz. mu bodo sledili tudi drugi pozitivno naravnani projekti!

Živela Metina lista! http://www.metinalista.si/