V 82. členu Ustave RS je zapisano: Poslanci so predstavniki vsega ljudstva in niso vezani na kakršnakoli navodila.
O tem je govoril tudi poslanec NSI, mag. Matej Tonin, v svojem govoru (tvit) v državnem zboru. Glede na to, da je Zoran Jankovič, kot možen mandatar govoril o tem, da ima dovolj glasov za izbor, so se desne stranke odločile za catch 22, da se jim ne bi zgodil “Pucko”. Namreč svojim poslancem “niso dovolile dvigniti glasovnic” – sicer je bilo to obrazloženo kot skupinska odločitev vseh poslancev, vendar na žalost v to ne morem verjeti – veliko poslancev se ne bi niti v sanjah spomnilo kaj takšnega. To je pač delo večjega uma, ki je vedel kako mora imeti svoje marionete v svojih rokah.

In potem se je zgodilo še nekaj hujšega, kar človek ne bi niti pričakoval in meče zelo slabo luč na “koalicijo”. Namreč 42 poslancev je bilo ZA, štiri glasovnice so bile neveljavne in ena glasovnica je bila PROTI! Prosim?? Če pizdim nad ustrojem, ki prepove poslancem izraziti svojo demokratično voljo in katerim bi bilo potrebno vzeti vsaj eno mesečno plačo, ker se delajo norca iz cele Slovenije, se lahko še bolj pizdim nad “koalicijo”.

Ali poslancem ni jasno kako se izpolni glasovnica? Ali pa so imeli trojanske konje tudi med svojimi poslanci?

Kakorkoli, vse skupaj se mi zdi popolno razvrednotenje državnega zbora in tega, kar naj bi predstavljal. V bistvu se mi vse skupaj gabi in namesto da bi se reševala ladja, ki se potaplja, je bolj pomembno, da se kažejo mišice, predvsem pa da se obračunava na vseh frontah z vsemi kanoni!

Je.bo.vas poslanci, ki nam boste krojili naša življenja v tem mandatu! Zavedajte se, da ste samo orodje v rokah državljanov Slovenije in začnite se tako obnašati – dovolj je bilo sranja in dovolj je bilo “prepucavanja”. Državljane Slovenije dejansko ne zanima kdo ima daljšega. Državljane zanima, kaj boste storili za nas in ne za svoje riti! In mogoče je čas, da se Slovenija neha deliti na leve in desne, ko pa smo vsi državljani iste države!