O našem veslaškem pustolovcu Marinu Medaku sem pisal že večkrat (Marin Medak – online intervju – s kajakom ob obali Južne Koreje, Marin Medak – intervju na 1/3 poti s kajakom do Zakintosa). Ko mi je pred manj kot letom pravil, da ima namen iti preko Atlantika na vesla, nisem niti vedel kako reagirati! Glede na to, da ga poznam že dlje časa, mi je bilo povsem jasno, da ko se nekaj odloči, da to tudi dejansko naredi in da tudi moji pomisleki (valovi, veter, temperature) ne bodo prišli v upoštev, saj je vse to že pred tem razmislil.

Marin dolgo časa ni imel sreče s sponzorji, ki bi ga podprli pri njegovi ideji (Iščejo se sponzorji – TransAtlantik 2012 – preveslati Atlantik), saj še ni tako prepoznaven kot nekateri drugi naši “ekstremni športniki”, ki sicer ne pridejo nikoli do konca, ampak so vedno zraven in tudi sponzorji so radodarni do njih! Prav tako je razlika v medijskem pokrivanju, ampak o tem kdaj kasneje!

Mirko Tuš, lastnik Tušmobila, se je odločil, da bo on glavni sponzor odprave in da se bo barka, na kateri bodo Marin Medak, Simon Osborne, Stephen Bowens, Alastair Humphreys v 45 do 60 dneh preveslali razdaljo 4.700 kilometrov od Kanarskih otokov do Barbadosa, imenovala Tušmobil (sem presenečen, da se ni ponudil, da gre zraven na pot). S tem bo Marin postal prvi Slovenec, ki je prečil Atlantik na vesla!!

In včeraj so začeli veslati! Odpravo lahko spremljate:

Prav tako pa lahko donirate v okviru odprave Transatlantik donirate za Društvo Kros, ali Leukaemia & Lymphoma Research – http://www.transatlantik.si/doniraj

Na mapi si lahko pogledate njihov napredek! Sedaj so na 2.81% opravljene poti!

View Larger Map

Mirno morje Marin in ekipa!