Sicer zadeva, da NLB Klik ne deluje že od jutra ne bi bila nič posebnega, saj smo navajeni na to, če ne bi bil danes dan plač, oz. dan plačila položnic. In ker sem ljubitelj teorij zarote, mi je takoj prišla na misel teorija zakaj se to dogaja!?

Namreč večina pritokov denarja je bilo v banko že v petek, ko podjetja izplačujejo “plače”, kot tudi država denarne transferje. Danes je ponedeljek, ko se večina tega denarja spravi v obtok za plačilo vseh mogočih položnic in banka je tista, ki velik del tega prometa sprocesira preko spleta, oz. preko NLB Klika. No, danes se tega ne da storiti že od jutra, torej denar ostaja na računih in korist od tega ima banka, saj lahko v tem času “vrti” ta denar. Tisti, ki jim je denar namenjen, pač ne bodo danes dobili denarja. Ali NLB nima dovolj denarja in se je odločila da “ima probleme s Klikom”?

Sicer je verjetno problem z nedelovanjem Klika povsem drugačen in minoren, vendar sam vseeno verjamem, da se bo kmalu zgodilo res kaj takšnega – ko banka ne bo imela dovolj denarja in se bodo dogajale takšne in podobne stvari – do takrat pa je to samo teorija zarote!