Sicer zadeva, da NLB Klik ne deluje že od jutra ne bi bila nič posebnega, saj smo navajeni na to, če ne bi bil danes dan plač, oz. dan plačila položnic. In ker sem ljubitelj teorij zarote, mi je takoj prišla na misel teorija zakaj se to dogaja!?

Namreč večina pritokov denarja je bilo v banko že v petek, ko podjetja izplačujejo “plače”, kot tudi država denarne transferje. Danes je ponedeljek, ko se večina tega denarja spravi v obtok za plačilo vseh mogočih položnic in banka je tista, ki velik del tega prometa sprocesira preko spleta, oz. preko NLB Klika. No, danes se tega ne da storiti že od jutra, torej denar ostaja na računih in korist od tega ima banka, saj lahko v tem času “vrti” ta denar. Tisti, ki jim je denar namenjen, pač ne bodo danes dobili denarja. Ali NLB nima dovolj denarja in se je odločila da “ima probleme s Klikom”?

Sicer je verjetno problem z nedelovanjem Klika povsem drugačen in minoren, vendar sam vseeno verjamem, da se bo kmalu zgodilo res kaj takšnega – ko banka ne bo imela dovolj denarja in se bodo dogajale takšne in podobne stvari – do takrat pa je to samo teorija zarote!

4 Responses to NLB Klik ne deluje že od jutra – teorija zarote

 1. BBlack pravi:

  No, tudi bančni računalniki v poslovalnici niso delali do cca. 14h. Pa se človek vpraša, mar danes nihče več ne zna nobenega dela več opraviti “peš”? Vsa okenca so bila zaprta, uslužbenke pa nekje v ozadju, le toliko je kakšna prihitela, da je razložila stanje…seveda se mi je to zgodilo ravno danes, ko sem prvič po 3 letih stopila v banko. :) Sicer vse opravim preko spleta.

 2. Tadej pravi:

  No ja, ta prispevek ni po mojem na tvojem nivoju… Hm….torej položnice dobimo vsi že par dni prej. Vsak vsaj malo računalniško pismen jih po mojem mnenju plača, oziroma da v čakalnico že pred rokom plačila…torej s tem ni problema. Denar vseeno kroži…;=)

 3. Prome pravi:

  Verjetno je kiksnil kateri izmed zalednih računalniških sistemov. So že kje to javno objavili oz. obvestili svoje komitente zakaj je prišlo do izpada poslovanja?

 4. Matej pravi:

  Vedno ko prebiram take komentarje in blog poste predvidevam, da ste uporabniki NLB-ja zanalašč pri njih (in ne menjate), da lahko bentite vsak teden kako to ne dela, kako se tega pri NLB ne da itd. Za izgovor pa imate, da mora delati, ker plačujete :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.