Včeraj smo lahko na nacionalni televiziji v živo spremljali izbor za Slovenski avto leta 2012. Ta izbor ima tradicijo, saj so letos podelili nagrade dvajsetič – avto leta je postal Ford focus. Vendar bolj kot sam izbor, me je “fascinirala” duhamorna prireditev, ki me je popeljala v leto 1980. Namreč kdorkoli je delal to “prireditev”, tega ne bi smel več početi v življenju!

Nedeljski večer, najbolj gledan čas in potem dobimo prenos prireditve ki jo vodi Lorella Flego, ki ima tako nadležen smeh, da ga sam ne morem prenašati! Ampak to bi še nekako preživel, saj imam precej visok prag tolerance. Ampak celotna prireditev, tudi z glasbenimi vložki, je bila podobna vzdušju nekje na pogrebu – način govora komentatorjev, vsi so prihajali iz tiskanih medijev, je bil povsem nezanimiv in poln superlativov. Glasbene točke, ko nekdo poje na “playback” so itak že vnaprej obsojene na propad, sploh v primeru, ko režiser snema pevca direktno v usta in se vidi, da ta ne zna peti niti svojega komada. Pa vendar bi tudi to lahko preživel, če ne bi poskušali “na smešen način” predstavljati avtomobilov v izboru!

Stand-up komiki pač niso za vsako “pasjo procesijo”, čeravno imam zadnje čase občutek, da jih poskušajo uporabiti za čisto vse. No, včeraj so njihovi “komični” vložki izpadli bolj “za zjokat”, oz. niso bili prebavljivi. Ampak to je bil mogoče smisel scenarista oddaje?

Glede na to, da plačujem mesečno naročnino za program ki me spominja na 80-leta, razmišljam, da bi namesto naročnine v eurih, nakazal znesek v dinarjih – če oni mene posiljujejo s takšnim programom, jim lahko jaz vrnem na svoj način. In argument, da lahko gledam kaj drugega ni povsem na mestu – saj moram za takšno in podobno “sranje” mesečno plačevati naročnino!

p.s.: ali je bila tebi všeč ta “prireditev”?

Skupina Hladno pivo ima odličen komad za nedeljske večere:

Tata, kanarinac, pas, mama i ja
Cijela se obitelj veceras skupila
Slozni kao jedan zurimo u ekran
Gdje pozdravlja nas znojni voditelj

Ovo je mala debilana za siroki puk
Odabrani egzemplari aplaudiraju
U gluposti ujedinjeni
Svi su tako uljudbeni

U pomoc! 7. noc
Hvata me jeza jer znam da me ceka
U pomoc! 7. noc
Najveci uzas svakoga tjedna

Neuhranjena publika ceri se na znak
Najglasniji gledatelj dobiti ce posude
Iscrpljene djevojke bezvoljno se klatare
I konje ubijaju zar ne?