Všeč so mi domači projekti (in ja, ponavljam se, vem!) in rad jih podprem vsaj z objavo novice! Jaka Železnikar tokrat predstavlja zanimivo aplikacijo za Android telefone z imenom Pregovori (dolpoteg). Ker sam nimam Android telefona, je ne morem preizkusiti, vendar je poskrbljeno tudi za nas – na naslovu http://www.jaka.org/2011/pregovori/pregovori.php

In kaj dela aplikacija Pregovori? Med seboj povezuje različne pregovore in posledično so pregovori, ki jih generira lahko jako zanimivi:

  • Kadar se ti najbolj mudi, vsakdo molči!
  • Volk dlako menja, ko ovco poje.
  • Življenje človeka ubije.

Oz. tole spodaj je celotna obrazložitev aplikacije Pregovori:

Pregovori, nova slovenska aplikacija za Android v inovativnem literarnem delu združuje tradicijo pregovorov s sodobno spletno kulturo, izraznostjo in tehnologijo.

Aplikacija Pregovori vsebuje naključno prikazujoč se nabor vzorčenih pregovorov. Iz delov dveh pregovorov je sestavljen nov, izviren ‘pregovor’. Hkrati imata uporabnik in uporabnica ob vsakem vzorčenem pregovoru možnost prikaza njegovega izvora.

Za nov, vzorčen pregovor je potrebno telefon premakniti iz horizontalnega v vertikalni položaj (ali obratno). Tako recimo iz ‘Brez sreče je vsak trud zaman’ in ‘Brez muje se še čevelj ne obuje’ nastane ‘Brez sreče se še čevelj ne obuje’.

Aplikacija Pregovori je v celoti brezplačna in brez oglasov.