Slovenia Coworking je nova iniciativa v Sloveniji, ki se zavzema za promocijo in popularizacijo coworkinga v Sloveniji. In kaj je coworking?

Coworking je sodoben način dela, ki samozaposlenim in drugim profesionalcem omogoča, da si občasno ali stalno delijo “sodelavni” prostor z drugimi ustvarjalci iz svoje ali sorodnih panog.

Danes poteka Jellyweek 2012 v Kinu Šiška in priznam, da sem presenečen, da se je tukaj zbralo več kot 40 različnih ljudi, ki dejansko tukaj delajo na svojih projektih – soseda poleg mene popravlja seminarske naloge, nasproti mene Leon dela infografiko, za drugo mizo nekdo mrzlično programira,…

Coworking je super iz več različnih stališč, saj omogoča druženje ljudi, ki so iz istega “foha”, omogoča pretok idej in predvsem znanj, ki jih imamo ljudje, ustvarja prijetno okolje, kjer lahko vsak dobi informacije, ki jih išče, ali pa jih potrebuje pri svojem delu. Predvsem pa je coworking prednost za vse tiste ljudi, ki delajo samostojno in nimajo svojih pisarn, ker jih ne potrebujejo in delajo večino časa doma – v tem primeru pa se lahko med seboj družijo in ustvarjajo zanimive stvari.

Ideja coworkinga mi je zelo všeč, predvsem pa bi mi bilo še boljše, če bi recimo MOL dal na uporabo prostore, kjer bi takšne stvari lahko potekale vsakodnevno in bi imel vsak lahko možnost “pribežati” za nekaj časa v takšno okolje.

Več informacij o sami iniciativi pa na njihovem spletnem mestu – http://coworking.si/