Letošnja, že 25. podelitev nagrad Epica Awards je potekala v petek v Kinu Šiška v organizaciji Marketing Magazina. Podelitev nagrad Epica Awards se je v Ljubljano vrnila po 15 letih in meni osebno prikazala celo paleto hudičevo kreativnih izdelkov, ki jih sicer nisem videl. In ko sem dobitnike nagrad primerjal s tem, kar se sproducira pri nas, sem ostal brez besed. Kaj je to Epica Awards?

The Epica Awards aim to encourage the highest standards of creativity and help agencies, film production companies, media consultancies and photographers to develop their reputations across Europe and the EMEA region.

V dopoldanskem času so imeli svoja predavanja različni kreativci iz različnih EU agencij: Aljoša Bagola – Pristop, Heiko Freyland – kempertrautmann, Rosa Haider-Merlicek – Demner Merlicek & Bergmann, Clay Mills – Wieden+Kennedy, Pascal Crifo – Fred & Farid, Jan Christian Fosseidbraten in Ragnar Roksvag – Los & Co, Martin Spillmann – Spillmann/Felser/Leo Burnett.

Zvečer je sledila podelitev nagrad, kjer smo udeleženci tudi videli nagrajena dela in kot sem že zgoraj omenil, sem bil vesel, da sem lahko videl te primere, ki so hudičevo dobri in kvalitetni! Rezultate si lahko ogledate na spletnem mestu – http://results.epica-awards.com/.
Glavni dobitniki nagrad pa so bili – EPICA D’OR (GRAND PRIX)

  • Film – Wieden+Kennedy – Heineken, “Open Your World” Campaign
  • Press – Spillmann/Felser/Leo Burnett – Swiss Life, “Life’s Turns In A Sentence” Campaign
  • Outdoor – Rainey Kelly Campbell Roalfe/Y&R – Land Rover Defender, “Passport Stamps”
  • Interactive – Jung von Matt Stockholm MINI, “MINI Getaway”

In še par primerov zmagovalcev:
Heineken, “Open Your World” Campaign

Nettbus, “Whoever You Are”

Nike, “Write the future”