Rok Brumen – 5 let in pol zapora – iPhone in iPad imata svojo ceno!

Roku Brumnu, ki je po spletu ponujal iphone in jih ni nikoli dostavil, so prisodili pet let in pol zapora ter 10.500 evrov denarne kazni (vir). Verjetno se vsi, ki smo uporabniki iPhone telefonov spomnimo Roka Brumna in njegovih ponudb za iPhone, iPade, Android telefone?!

Zgoda je preprosta. Ko v Sloveniji operater Simobil še ni ponujal iPhone telefonov, se je le te dalo dobiti preko meje – v Italiji, ali po pošti iz kakšne druge države. Nekaterim je biznis “laufal na polno” in so zaslužili tudi precej denarja s tem. In ker smo Slovenci hlastali za Apple napravami, so se pojavili tudi ljudje, ki so to izkoristili. Eden izmed njih je tudi zgoraj omenjeni Rok Brumen, ki je “zrihtal” iPhone, iPade in ostale stvari po precej ugodni ceni – vendar je bilo pri njem potrebno vnaprej plačati avans! Jeap, tako se to posluje.

Rok Brumen je ponujal iphone in ipade, a ker jih ni dobavil, je 184 ljudi oškodoval za 163.000 evrov.

In Slovenci so naročali Apple naprave pri njem in mu puščali denar. Vendar namesto telefonov so dobili obljube, on pa si je privoščil avto (Micko Evo) in še kaj. Spomnim se njegovih groženj parim kolegom, ki jim je grozil na vse mogoče načine, ker se je zapis o njem in njegovem početju znašel na njihovih spletnih mestih. V bistvu je prišel enkrat celo v Kiberpipo, kjer je poskušal z grožnjami doseči odstranitev zapisa o njegovem poslovanju na salabajzer.si. Grozil je s pravniki, omenjal poslovno škodo in vse ostalo.

Suma sumarum – vsaka šola nekaj stane, na žalost so nekateri v Sloveniji celo pozitivno pisali o Roku, dočim jih je večina ostala brez avansa, kot tudi brez telefonov. No, na srečo se je zgodba precej hitro rešila tudi na sodišču in Rok bo naslednja leta preživel sam s seboj in brez možnosti nategovanja!

In zakaj ta zapis? Ker se zadnje čase spet pojavlja cel kup oglasov, ki za precej majhen denar obljublja iPhone telefone – in spet je treba dati denar vnaprej! Ne, ničesar ni zastonj na tem svetu – tudi takšne ugodne ponudbe niso realne! Verjemite na besedo!

  1. Važno da je v Delovem članku opisan kot poslovnež. Svašta.
    Tole je zelo vzpodbudna novica drugače, zdej nej se pa še kake večje ribe lotjo.

  2. Mene pa zanima, če je kakšna možnost, da bodo oškodovanci dobil denar nazaj?

    En redkih primerov, kjer je kazen kar primerna, upam da ne bo dobil kake pogojne čez 1 let.

  3. @Andrej: glede na to, da imajo pravnomočno obtožbo, da je goljufal, bi rekel, da bi lahko dobili denar nazaj z osebno tožbo. Ampak, to je samo moje laično mnenje.

  4. Sam kolk bi mogl dobit potem tile tajkuni, ko so uničili par 100 ali celo 1000 podjetij (govorimo o milijonskem znesku)?
    Kolikor vem še vedno delajo (večina) na isti način preko drugih…

Komentarji so zaprti.