Loterija Slovenije – Loto Sedmica je vredna 4.900.000 eurov

Za vse, ki ste včeraj zvečer z vplačanimi listki pred TV zasloni gledali žrebanje Lota, ki je preko palca najbolj gledana “oddaja”, kar jih je kdajkoli sproducirala nacionalna televizija, je bilo to početje verjetno precej stresno. Namreč 4.000.000 eurov, ki bi jih lahko nekdo dobil za sedmico, je hudičevo mamljivih in lahko pomeni precej veliko spremembo življenja.

Glede na znesek, ki je namenjen za glavni dobitek, se tudi poveča število vplačil, vendar če ste analfabet za loto, kot sem jaz, potem se vam lahko zgodi, da ob 18:15 na Petrolu poskušate vplačati kombinacijski listek, vendar vam prijazen prodajalec pove, da se zaključijo vplačevanja ob 18. uri! Se zgodi! Ampak kot ljubitelj zarot, je bila moja prva misel zelo preprosta – Loterija ima do žrebanja dovolj časa, da pripravi zmagovalno kombinacijo, ki je ni nihče vplačal! Ampak to je zgolj teorija, saj je vse skupaj regulirano in preverjeno. Saj je, mar ne?

Vendar mi je še nekaj pri vsem tem bolj zanimivo, namreč v tem krogu je bilo izžrebanih kar 143 šestic, ki so vredne 1.061,03€. Si predstavljate da imate prvih šest številk na listku pravilnih in imate še vsaj tri možnosti in nobena od njih ni prava? Jaz osebno bi veliko težje to preživel, kot to, da sem vplačal dva listka in nisem nič dobil – namreč, ko se ti že nasmihajo milijoni, jih skoraj že čutiš med prsti, pa ti v zadnjem trenutku izpuhtijo v zrak – po domače povedano “zajeban”.

No, saj bo v tem krogu že možnost ponovitve vaje, sklad za Sedmico je 4.900.000€ in vplačil bo izredno veliko – v končni fazi pa bodo verjetno izžrebane številke, ki jih je vplačalo več ljudi – dobitek se bo delil, kot se je že dogajalo. Namreč 5mio je precej denarja za navadnega smrtnika, po drugi strani pa… Ah, ja, za nekoga pa je to zelo malo. Ne bom filozofiral o tem, kako bi zapravil takšen znesek, če bi ga dobil, ker vem da na lotu ga pač ne bom.

In še ena stvar – kako naj vem, kakšna je razlika med kombinacijskim in sistemskim listkom, ko pridem na Pošto in me začudeno gledajo, ko hočem nekaj vplačati. In potem še vprašanja, če želim Lotkota, ali pa Loto Plus? Nič jasno, ampak takle mamo, enkrat bom tudi to obvladal.

p.s.: sem poskusil tudi online prijavo narediti – ko poberejo vse moje podatke, tudi številko osebnega dokumenta, je treba za dokončanje registracije poslati po pošti izjavo, oz. iti na prodajno mesto Loterije in se osebno identificirati! Kaj pa digitalni certifikati, s katerimi lahko poslujem preko spletne banke? To ni dovolj dobro za vas? #fail

 1. Čaki, tak ljubitelj/mojster spletnih tehnologij vplačuje listke na pošti/petrolu. eloterija.si ?? :)

  1. saj sem napisal.. treba je itak it do poste, loterije, da lahko sploh zacnes uporabljati eloterijo :(

   in mislim da sem do sedaj vplacal ene 4 listke v celem zivljenju :)

   p.s.: res nimam pojma o tem :)

 2. Ta registracija na eloterija.si je mimo. Najprej se mučiš, da izpolniš registrcijo, pomožnosti 17:55 in potem te presenetijo z dodatno registracijo po pošti ali najbližji poslovalnici. Uporabniška izkušnja je tako popolna.
  Čez kak mesec, ko zopet dobiš voljo in ti le uspe opraviti dodatno “offline” registracijo pa postane eloterija precej bolj uporabna.

Komentarji so zaprti.