Pozimi je Piran čudovit

Ja, Piran imam zelo rad že od nekdaj. Pred leti sem sanjaril o stanovanju v Piranu, kjer bi lahko preživljal poletja. Sanje niso dobile epiloga in Piran poleti ni več tisti pravi Piran – namreč preveč turistov, prometa, predvsem pa gužve, ki je ne maram več. Pozimi je zgodba s Piranom povsem drugačna. Včeraj sem se pogovarjal z domačini, ki pravijo da je med tednom Piran mesto duhov. Nikogar ni na cesti, gostilnice so več ali manj vse prazne.

Med vikendi se sicer situacija v Piranu malce spremeni, ko pridejo turisti iz notranjosti na sprehod ob obali, oz. na kosilo v eno izmed mnogih restavracij v Piranu. In ja, Piran je pozimi čudovit, saj ima tisto svojo patino, ki mu jo med poletjem ukradejo turisti. Namesto smeha in kričanja otrok je v Piranu pozimi cviljenje vetra med ozkimi ulicami in namesto pijane mladine se sreča kakšnega starejšega gospoda, ki je pregloboko pogledal v kozarec. Ampak Piran je lep!

  1. Krasne fotke tole.
    Cez kaksen filter pa se jih spustil? Je to post.festum, al ze kar med slikanjem?

  2. tole sem v photoshopu spustil skozi lomo filter.. namrec fotke s telefonom niso bile tolk super :) kot so potem te izpadle

Komentarji so zaprti.