Ko smo leto nazaj začeli delati na startupu Oust.me smo imeli v mislih nekaj povsem drugega, kot pa je to, kar sedaj delamo. V vsem tem času se je precej stvari spremenilo (Gowallo je kupil Facebook, ki je tudi “rebrendal” Facebook Places) in morali smo slediti novim smernicam. In ker se od začetka zavedamo, da osnovna igra OusterVille (tvorjenje teritorijev) ni dovolj, smo šli v malce drugo smer in ji posvetili precej časa.

Sedaj smo vpeljali dve zanimivi novosti, ki sta precej nenavadni. Prva je “igra Risk”, ki jo lahko igrate skupaj s svojimi prijatelji s pomočjo “check-in” servisov Foursquare, Facebook in Twitter-ja. Namreč Twitter omogoča dodajanje geolokacije vašim tvitom in če povežete svoj Oust.me račun s svojim Twitter računom, potem lahko s tvitanjem “igrate Risk” – oz. pomagate svojemu izbranemu “gangu” v večjih mestih – zaenkrat Ljubljana, Zagreb, Pariz, London, Berlin, Praga (dnevno se bodo dodajale nove lokacije) da osvoji druga “okraje”. Omogočeno je komuniciranje med pripadniki istega “ganga”.

Torej čisto plastičen primer – če ste si izbrali Poljane kot osnovo, potem morate “rekrutirati” čim več ljudi, ki bodo izbrali za izhodišče Poljane. In potem boste s svojimi “check-ini” osvajali druga ozemlja, oz. druge “okraje” v Ljubljani.

Seveda je to šele začetek razvoja Oust.me geolokacijske igralne platforme, na kateri se bo kasneje izvajal cel kup novih stvari, predvsem pa bo omogočala personalizacijo, oz. lastne igre.

Klik na , ali spodnjo fotografijo in se nam pridruži!