Vlada RS ima na Twitterju svoj profil s 3,858 sledilci in za katerega tvita, vsaj tako piše, Darijan Košir. Taisti Darijan Košir ki se ga lahko spomnimo iz zgodbe o videospotu z Urško Čepin v kampanji za pokojninsko reformo. Saj se spomnimo tistega “skrpucala”, ki ga je direktor vladnega urada za komuniciranje, kot je njegov naziv, takrat zagovarjal na vse pretege! Upam, da se ne motim o tem, kdo tvita, vendar je, kot sem že prej omenil, to zapisano na Twitter profilu!

Ker mi je “dol viselo” o čem tvita Vlada RS, oz. ker me stvari, ki jih tvitajo niso zanimale, ji nisem niti sledil. Vendar sem par dni, pri neki debati na Twitterju opazil, kako se oseba, ki stoji za profilom odziva na tvit komentarje in sem malce zgrožen. Namesto normalnih odgovorov, kot se jih uporablja v tej zvrsti komunikacije, je Twitter profil Vlade RS vse prej kot to – aroganten, zbadljiv, predvsem pa čisto nič takten.

Spodaj so trije primeri odziva človeka, ki tvita za Vlado RS – namesto da bi z normalnim tonom in brez zajedljivosti odgovoril, je naredil ravno obratno. Točno tako kot se ne dela na Twitterju. Ampak kdo sem jaz, da bi svetoval strokovnjakom za komuniciranje kako se to počne, mar ne?!