Twitter Vlada RS, zanjo tvita Darijan Košir – vendar na zelo neprofesionalen način!

Vlada RS ima na Twitterju svoj profil s 3,858 sledilci in za katerega tvita, vsaj tako piše, Darijan Košir. Taisti Darijan Košir ki se ga lahko spomnimo iz zgodbe o videospotu z Urško Čepin v kampanji za pokojninsko reformo. Saj se spomnimo tistega “skrpucala”, ki ga je direktor vladnega urada za komuniciranje, kot je njegov naziv, takrat zagovarjal na vse pretege! Upam, da se ne motim o tem, kdo tvita, vendar je, kot sem že prej omenil, to zapisano na Twitter profilu!

Ker mi je “dol viselo” o čem tvita Vlada RS, oz. ker me stvari, ki jih tvitajo niso zanimale, ji nisem niti sledil. Vendar sem par dni, pri neki debati na Twitterju opazil, kako se oseba, ki stoji za profilom odziva na tvit komentarje in sem malce zgrožen. Namesto normalnih odgovorov, kot se jih uporablja v tej zvrsti komunikacije, je Twitter profil Vlade RS vse prej kot to – aroganten, zbadljiv, predvsem pa čisto nič takten.

Spodaj so trije primeri odziva človeka, ki tvita za Vlado RS – namesto da bi z normalnim tonom in brez zajedljivosti odgovoril, je naredil ravno obratno. Točno tako kot se ne dela na Twitterju. Ampak kdo sem jaz, da bi svetoval strokovnjakom za komuniciranje kako se to počne, mar ne?!

 1. Vcasih se moras spustiti na nivo sogovornika, drugace te ta ali ne poslusa, ali pa noce razumeti. Sam se zelo tezko otepam arogantnosti, ampak ja, dialog mora biti na dolocenem nivoju, vsaj za predstavnike vlade bi se spodobilo. Ampak iz izkusenj vem, da je vcasih tezko mirno odgovarjati na razne zlonamerne insinuacije. Takih, ki ne vidijo le lastnih frustracij, in ki so sposobni kulturnega dialoga, je malo.

  1. imas prav.. vcasih je treba iti na nivo sogovornika, vendar ne v primeru, ko je to uradni twitter racun vlade rs :)

   ce so taksni “kekci” direktorji vladnih uradov za komuniciranje, potem je povsem jasno zakaj je tako kot je v sloveniji :)

  1. lool, a ti pokazem kolikokrat sem svoje spluval.. :) nisem samo v eno smer kriticno nastrojen..

 2. Tovrsten način komunikacije je katastrofa za katerikoli “corpo” profil, sploh pa za profil Vlade RS. Po branju besedila sem morala prav preveriti, ali gre res za uradni twitter profil vlade, ker je edina možna razlaga, ki se mi je porodila v glavi, da je takšen način komunikacije mogoč le, če gre za zlorabo imena. Še enkrat, katastrofa.

 3. Zaboga, beseda SKROPUCALO ne obstaja v slovenščini. Obstaja pa SKRPUCALO. In skropucalo je eno navadno skrpucalo.

  Kar se tiče komuniciranja vlade, pa raje ne bom komentirala. Tragično.

  1. hvala za popravek :) bil na smrt preprican da je skropucalo pravilno :) imas prav – skrpucalo je!

Komentarji so zaprti.