Facebook Timeline je bil predstavljen konec meseca septembra na F8 konferenci in prinaša cel kup novosti za uporabnike. Sam sem med tistimi, ki ga uporabljajo že od začetka in mi ne povzroča nobenih preglavic z zasebnostjo, saj prekleto dobro pazim, kaj objavim in v večini primerov poskrbim za to, da ni preveč osebno, oz. se zavedam, da to kar je na internetu je v končni fazi vidno vsem (ja, vem, da imam možnosti zaklepati stvari!). V bistvu ne napišem nikoli nič takšnega, kar ne bi upal povedati na glas tudi na Prešernovem trgu! In to naj bo merilo vsem, ki se udejstvujete na družbenih omrežjih.

V teh dneh bo Facebook Timeline na voljo vsem uporabnikom in veliko je strahov, ki se porajajo uporabnikom, predvsem v smislu, da bo sedaj vse drugače in da bodo vse stvari vsi videli! Če upoštevate zgornji nasvet, potem se vas to ne tiče in je ves strah odveč. V primeru, da pa vas vseeno skrbi, kaj se bo pojavilo na vašem timelineu, pa je tukaj par nasvetov za uporabnike:

Kako skrijem objavo, da ne bo vidna na Timeline-u – preprosto, pri vsaki objavi imate možnost določiti ali bo vidna ali ne bo (spodaj je primer, kako naredite to!) – kliknete na “svinčnik” in izberete. Če jo želite povsem izbrisati, kliknete Delete post in izgine!

Kako omejiti možnost ogleda za starejše objave na vaši časovnici – izberete Privacy Settings (desno zgoraj in poiščete Limit the Audience for Past Posts, kliknete Manage Past Post Visibility in izberete Limit Old Posts in sedaj je stvar urejena.

Mene ne moti nov Timeline, čeprav naj bi bil to raj za “stalkerje”! Zavedam se, da stvari ki jih delim, tako fotografije, misli in vse ostalo, so za vedno tam! Torej namesto da pizdim čez Timeline, se rajši držim svojih pravil, ki jih imam odkar obstaja internet!

9 Responses to Facebook timeline – kako skriti zgodbe in kako urediti svoj timeline

  1. Thor pravi:

    Zakaj bi bilo s Timeline kako drugace kot s klasicnim Wallom? Gre samo za drugacen nacin prikaza tistega, kar ze je tam. Zdaj pa mene nekaj zanima… se da nekako omejiti pri pregledovanju timeline-a, da bi bil zgolj en column? Ker zdaj, ko sta dva, in prebiras zadevo, se vmes zgodi kaksna sprememba, in puf… razpored se popolnoma spremeni in se moras na novo orientirati oz. celo poiskati, kje si prej bil. Totalno neuporabno. :S

  2. Anonimno pravi:

    Gornca: Pri objavi slik, sem ponesreči kliknila skrij iz časovnice. Ker je z/s še prijateljica in bi ona imela rada vidno, me zanima, kako in seveda, ali je sploh še mogoče objavo narediti ponovno vidno na obeh časovnicah ( pod albumi in slike je vidna objava, na tekoči časovnici pa ne) ?? Hvala za odgovor in lp

  3. Milan Krajnc pravi:

    Kako pa priklicati naza?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.