14. februarja “praznujemo” Valentinovo, oz. Saint Valentine’s Day, ali praznik svetega Valentina. Ta dan je povezan z darili, rožmi, SMS-i, voščili in vsem ostalim sranjem, ki prinaša trgovcem velike dobičke, saj je za njih čas po novem letu “precej mrtev čas” in za Valentinovo “biznis spet cveti”, nam pa prinaša prazne denarnice!

Če danes, 14. februarja, ko je Valentinovo, berete ta zapis in se sprašujete kaj kupiti za Valentinovo, potem imam preprost odgovor – NIČ! Zakaj?

Kakšna je povezava ljubezni z nakupovanjem daril? Ali je res potrebno za ljubezen seči v žep in kupovati nepotrebna darila na dan, ko je nekdo tako določil? Komercialni prazniki “sucks-a-lot”. Seveda dopuščam možnost, da se samo meni tako dozdeva, ker nisem več mulc, da bi cele dneve bil na Facebooku, SMS-al in lajkal. So takšni komercialni prazniki prav za mlajšo populacijo?

Preprosto, ker če kupujete darila ob praznikih, oz. ob tistih dneh, ki so že vnaprej določeni, je to početje povsem nesmiselno in ne prinaša veselja, kot ga prinese nenapovedano darilo, ki ga lahko podariš katerikoli drug dan v letu! Namreč smisel daril, vsaj zame, je v tem, da človeka presenetiš, oz. da mu podariš nekaj takrat, ko tega niti najmanj ne pričakuje. Lahko pa se seveda motim in je vaše dojemanje daril povsem različno od mojega, potem vam svetujem, da greste čim prej iskat nekaj, s čimer boste osrečili boljšo polovico!

Mogoče bo dovolj samo šopek tulipanov, mogoče LV šal, ali pa Gucci torbica? Da o kakšnem Tiffany prstanu niti ne izgubljam besed, kajne? Lahko pa se malce znajdete in sami skuhate kosilo – ups, to darilo je bolj za 8. marec?

Kaj pa vem, jaz se bom delal, da sem pozabil na Valentinovo, ko sem še včeraj na Twitterju spraševal kaj bodo ostali tviteraši oblečeni danes ko je pustni torek. Zelo sem sem bil presenečen, ko sem ugotovil, da je pust šele naslednji torek. Ampak nič ne de, Valentinovo ali pa pust je precej podobno – ampak to je zgodba za drugič. Veliko sreče pri izbiri darila za današnji dan!