Iryna Osypenko Nemec, žena tajnika bivšega predsednika vlade Boruta Pahorja, sicer po rodu iz Ukrajine, ima glavno vlogo v spotu I Feel Slovenia, ki ga predvajajo tudi na naših TV kanalih (se sprašujem zakaj je potrebno ta spot predvajati v Sloveniji!?). Iryna Osypenko je dobila za “igranje” v tem spotu (za tri snemalne dni), ki so ga posneli septembra lani, 2060 eurov.

Na spletu se je pojavilo precej kritik tega oglasa, glede vloge Ukrajinke pri promociji Slovenije. V bistvu se tudi meni zdi precej smešno to, glede na to, da imamo dobesedno n-tekmovanj, kjer izbiramo najlepšo in najboljšo Slovenko. In posledično je verjetno tudi precej teh deklet voljnih, za takšen denar, posneti spot za Slovenijo?! Če se ne motim, je STO javni gospodarski zavod in bi vseeno lahko razmislil o tem, kdo bo predstavljal Slovenijo v oglasu. In da ne bo pomote – nimam predsodkov do tujcev in Iryna je super model in vse, ampak vseeno se mi zdi ta izbira precej smešna in rahlo podcenjevalna do Slovenk. Mogoče bi bila Paris Hilton boljša izbira? Ali pa recimo Severina? Saj je itak vseeno, kdo nas predstavlja v svetu??

I FEEL sLOVEnia – Iryna Osypenko Nemec

15 Responses to Iryna Osypenko Nemec v spotu I Feel Slovenia

 1. oneoeight pravi:

  Ni mi jasno. Če se je poročila s Slovencem ima verjetno slovensko državljanstvo in je praktično Slovenka. Kaj za vraga je zdaj problem? Njene korenine? Ti nacionalistek ti… ;)

  • had pravi:

   lool :) nisem nacionalistek, se mi pa zdi tocno ta primer precej zanimiv – zato sem ga izpostavil.. in v bistvu nikjer nisem zasledil, da ima ona slovensko drzavljanstvo :)

   ce so iskali “tujo” zvezdo za oglas, bi bila severina boljsa :))

 2. Luka pravi:

  Jaz se pa strinjam s Hadom. Že to, da je bil g. Nemec pri g. Pahorju, Iryna pa je njegova žena, predvidevamo, da so uporabljene veze :) Vsekakor je prav, da se spoštuje vsakega, ki ima slovensko državljanstvo, ampak ne pa tko očitno uporabljat vez in izkoriščat naš denar!

 3. Slovenec na Tajvanu pravi:

  Spot je dober, Iryna je simpatična in je svojo vlogo dobro odigrala, tujci pa itak ne bodo imeli pojma, če je Slovenka ali Ukrajinka. Morda ne izgleda kot Ljubljančanka, a pridi v Haloze ali Prekmurje, pa se ti bo hitro zdelo, da je “čisto” naša ;)

 4. Simona pravi:

  Meni se zdi, da ona sicer dobro odigra svojo vlogo, bi pa lahko bil spot veliko veliko bolje posnet..preveč hitrega preskoka iz enega kadra v drugega predvsem.

 5. Davorin pravi:

  Sej so Dovč, Gombač in una bejba na violini Slovenci, pa kelner najbrž tut, … procentualno je zasedba v veliki večini slovenska! ;)

  Je pa res, da imamo tudi kakšno avtohtono lepotico. A ni hudega, če bi bila Iryna spodrs narave, bi se lahko bolj pritoževal, tako pa, naj mislijo, da je naša ;)

 6. JorgeBen pravi:

  Pomisli kaj bo bilo, če bi bila kot glavna oseba v spotu kaka manekenka z -ić v priimku…

 7. nacfoto pravi:

  da o izbrani “slovenski” nacionalni podlagi ne govorim, verjetno je tudi to eden izmed znakov naše prepoznavnosti, tako da je povzetek celotnega oglasa, slovenija se sramuje svojih lepot, glede na pisanost slike ( ki je btw. vzrok da se mi res ni dalo gledat več kot do polovice) pa so naše lepote premalo “okrašene” da bi jih lahko pokazali takšne kot so…

 8. Janč pravi:

  Meni pa se zdi bedno, ko kakšna domača računalniška firma namesto slik domačih strokovnjakov na svoji spletni strani objavi slike ameriških office modelov, seveda vseh popeglanih, s kravato in popolnim makeupom.
  Recimo Perftech z Bleda, čeprav daleč ni edini.

 9. Nina pravi:

  Zanimivo, da sploh komentiramo nacionalnost:)) Si predstavljam, da tak spot snemajo v Berlinu in kako smešno bi bilo, če bi se nekdo obregnil ob to, katere narodnosti je model. Bog ve, kaj je. Vprašanje, če je sploh izi najti kakšno 100% Nemko. Pri nas pa je tujec taka izjema, da dejansko razmišljamo o tem. Zanimivo…

  • Janč pravi:

   Že, že, samo ni najboljša primerjava.

   Saj če bi bila reklama I feel Ljubljana, tudi ne bi bilo nič čudnega, če bi v njej nastopali meščani različnih narodnosti, ras, subkultur itd.

   Boljša primerjava bi bila recimo reklama I feel Bavaria, v kateri bi bila glavna zvezda recimo s Švedske.

  • had pravi:

   v tem primeru je govora o drzavi in ne samem mestu.. verjetno nemcem ne bi bilo po godu, ce bi jih predstavljala turkinja v taksnem oglasu, ki se vrti po celem svetu?

   ce pa je povsem nepomembno, kdo je v oglasu, zakaj niso dobili recimo angeline jolie.. bi vsaj slovenija postala prepoznavna.. al pa paris hilton

 10. S pravi:

  Kaj pa ce Iryna igra simbolno vlogo turistke (ker je tujka)? Da kot turistka pride v SI in dozivlja vse lepote :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.