Transferwise – enostavna menjava valut med GBP in EUR

Fante iz podjetja Transferwise (sicer prihajajo iz Estonije, vendar so že leta v Londonu) sem spoznal na Seedcamp Weeku v Londonu. Tako kot Oust.me, so bili tudi tudi oni zmagovalci “regijskega” Seedcampa. Njihova ideja je uporabna za vse, ki menjate valute GBP v EUR in obratno (zaenkrat). Namreč stroški takšnih transakcij so precej visoki in pred parimi dnevi, ko smo nakazovali sredstva v London, smo za transakcijo (plačilo) 3200 EUR,  banki v Angliji dodatno plačati skoraj 100 EUR! Kar pa ni majhen strošek! Banke namreč pri takšnih poslih vzamejo tudi 5% zneska, ali več.

Transferwise ima zapisano – Convert money for nothing. And send for cheap. – in to povsem drži. Pri njih bi plačali za taisto transakcijo manj kot 20 EUR, plus še dodatno bi nekaj prihranili pri menjalnem tečaju, ki je pri Transferwise veliko boljši! Če gre za transakcije pod 300 GBP, se plača 1 GBP stroškov, sicer pa je odvisno od zneska. Preden se odločite za transakcijo, vam ponudijo točen izračun stroška!

Veliko podjetij, ki svojim zaposlenim nakazuje denar iz Anglije uporablja to storitev, ker so prihranki zelo veliki!

In short, you make a € 3,200.00 deposit to us, we convert it to £ 2,659.96, deliver it to the recipient within 1-3 working days and you save € 92.70. That’s pretty wise, don’t you think?

Če iščete ugodnejšo varianto za pošiljanje in menjavo valut med GBP in EUR, potem je Transferwise – www.transferwise.com odlična rešitev! Banke so pač preveč požrtne in morajo odplačevati “slabe kredite”!

  1. Če prav razumem, so le na novo odkrili princip denarnega transferja, ki ga banke že stoletja s pridom uporabljajo.

    A želi iz Frankfurta poslati denar v London Bju. C želi iz Londona denar poslati Dju v Frankfurt.
    Ker ima banka poslovalnici tako v Frankfurtu kot Londonu, enostavno denar Aja da Dju, denar Cja pa Bju.

    Novo je zgolj to, da se gredo isto igro za 10x manjši zaslužek in računajo na ekonomijo obsega, saj bodo verjetno vsaj nekaj časa brez konkurence.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja