Hotel Nautica, ki leži v marini Novigrad je topshit (mišljeno kot odličen!). Ko sem v četrtek gledal vremensko napoved za vikend, sem bil presenečen nad temperaturami, ki so jih omenjali. Ker rada izkoristiva “zimo” za sprehod ob morju pri 20 stopinjah, sem se vrgel na iskanje hotela v Istri, ki bi zadostoval mojim iskanim pogojem – 4*, wellnes center in na mirni lokaciji. Sicer redno zahajava v Opatijo, vendar sem se je že malo naveličal in tudi Umag mi ni dišal.

In potem je nastal večji problem – namreč hoteli na Hrvaški obali so zaprti do konca aprila. Le redki so, ki so odprti in večina jih ni zadostovala mojim kriterijem. Ko sem klical domače turistične agencije, mi niso mogle ponuditi NIČ, kar me je presenetilo, saj predvidevam, da nisva edina, ki sva pobegnila ta vikend na morje.

Na srečo obstaja booking.com , ki mi je ponudil nekaj zanimivih izbir v Istri. Ampak odločil sem se za Hotel Nautica v Novigradu. Cena – po ceniku 80 eurov za nočitev z zajtrkom, pri booking.com – 66 eurov. Glede na to, da sem hotel videl samo na fotografijah sem se pustil presenetiti. In bil presenečen. Namreč leži v sami marini v Novigradu, torej je mir in tišina. Že sam lobij je čudovito urejen, predvsem pa je osebje prijazno.

Ko sva prišla v hotelsko sobo sem bil dodatno presenečen – velika in izredno okusno opremljena soba, z dovolj omarami in veliko posteljo, zastonj internet, balkon, dve pisalni mizi in veliko kopalnico z banjo – da tega, da so v sobi kopalni plašči, da ima hotel odlično urejen in zelo čist wellnes, v katerem sva bila edina gosta in da ima hotel vrhunsko restavracijo (o kateri bom pisal kasneje), niti ne omenjam. Totalno navdušen in edina moteča stvar je zvonjenje cerkvenega zvonu v mestu v tem trenutku (pač nisem navajen na to!).

Hotel Nautica definitivno priporočam.