Restavracija Navigare, ki se nahaja v sklopu Marine Nautica Novigrad in je del hotela Nautica, je odlična izbira za vse željne morske hrane na tem področju. Po slabi izkušnji s škampi, sem kolebal med mesno, ali morsko hrano. Vendar ko je prijazen natakar, stare šole, ki točno ve kako je treba pristopiti gostu, ponudil divjega brancina in blitvo s krompirjem, je bila odločitev jasna. Ko sva za “predjed” dobila odlično domačo tunino pašteto, so se mi začele cediti sline po brancinu.

In dejansko je bil odličen – ravno prav zapečen, brez nepotrebnih dodatkov, predvsem pa je bil pravilno “razkoščičen”, za kar se moram zahvaliti prijaznemu natakarju. Hrana je bila vrhunska, mogoče bi bil lahko krompir malce bolj trd, ampak to je malenkost! In tudi cena je bila povsem normalna – 400 kun stane kilogram brancina, kar se mi ne zdi drago!

Ker sem bil prvi večer tako navdušen nad samo hrano, sem se odločil da ne bom po Novigradu iskal drugih restavracij in preizkušal novih stvari – sem tradicionalist, ki ima rajši stvari, ki so preizkušene in za katere ve, da ne bo razočaranj. In res je bilo tako. Kosilo na terasi, s pogledom na morje, 25. februarja ob 15.uri, v kratkih rokavih #ftw In tokrat so na vrsto prišli škampi na žaru – ki niso imeli nobenega čudnega vonja, ampak so bili ravno prav pečeni, da so ohranili sočnost in mehko meso. Pomazano s kruhom in prsti obliznjeni trikrat!

Definitivno je restavracija Navigare odlična izbira za hrano v Novigradu!