Danes je bil dolgo pričakovan dogodek – Apple Keynote, kjer so predstavili dolgo pričakovano novost – iPad 4G, kot so ga poimenovali, kljub temu da so se pred tem pojavljala imena iPad 3, iPad HD in podobno. Prinaša cel kup novih cukrčkov in verjetno se bo v naslednjih dneh znašlo na malih oglasih precejšnje število prejšnjih verzij iPad-ov.

In kaj bo ponujal iPad 4G, da bi ga moral imeti?

 • A5X, dvojedrni procesor s štirijedrnim grafičnim procesorjem
 • iPad 4G LTE bo omogočal prenosne hitrosti HSPA+ do 21Mbps in LTE do 72Mbps (približno 10 krat hitrejši prenos kot sedaj na 3G)
 • zaslon bo imel ločljivost 2048×1536 px
 • avtonomija baterije bo 10 ur, oz. 9 ur na 4G
 • prenovljena iSight kamera bo imela ločljivost 5MP, omogočala bo zajem HD video posnetov v ločljivosti 1080p, prav tako bo omogočen avto fokus in prepoznavanje obrazov
 • teža – 635gramov, kar je malce težje od predhodnika

Cene iPada se bodo začele pri 499$ za verzijo samo z Wi-Fi, za modele s 4G pa bo cena 629$. V Sloveniji bo na voljo od 23.3. naprej!

Več tehničnih podrobnosti in predstavitev – http://www.apple.com/ipad/

9 Responses to Apple iPad 4G od 23.3. naprodaj v Sloveniji

 1. Ragnar pravi:

  Hehe, 4G kar pozabi… LTE je ena bolj zgresenih idej…

 2. Matjaž pravi:

  En popravek. Procesor je A5X, dvojedrni procesor s štirijedrnim grafičnim procesorjem :)

 3. alex pravi:

  Lahko meni “abrvezniku” poveste, kaj naj kupim mojemu 12. letnemu sinu, ki obupa, ko jaz uporabljam računalnik, kaj naj mu kupim, če sploh kaj? iPad 1, 2, 3???

  • had pravi:

   ipad 3, oz. tale zadnja zadeva je sicer super, ampak za igranje igric je povsem spodoben tudi ipad 2 – jaz imam se vedno ipad 1 in mi vse skupaj deluje ok :)

   vem, da tale odgovor ni najboljsi, ampak vprasanje je, zakaj bi potreboval 12-letnik ipada? za ta denar se dobi ze tudi prenosnik

  • Tomaž pravi:

   Toptenke in basket žogo…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.