Apple iPad 4G od 23.3. naprodaj v Sloveniji

Danes je bil dolgo pričakovan dogodek – Apple Keynote, kjer so predstavili dolgo pričakovano novost – iPad 4G, kot so ga poimenovali, kljub temu da so se pred tem pojavljala imena iPad 3, iPad HD in podobno. Prinaša cel kup novih cukrčkov in verjetno se bo v naslednjih dneh znašlo na malih oglasih precejšnje število prejšnjih verzij iPad-ov.

In kaj bo ponujal iPad 4G, da bi ga moral imeti?

 • A5X, dvojedrni procesor s štirijedrnim grafičnim procesorjem
 • iPad 4G LTE bo omogočal prenosne hitrosti HSPA+ do 21Mbps in LTE do 72Mbps (približno 10 krat hitrejši prenos kot sedaj na 3G)
 • zaslon bo imel ločljivost 2048×1536 px
 • avtonomija baterije bo 10 ur, oz. 9 ur na 4G
 • prenovljena iSight kamera bo imela ločljivost 5MP, omogočala bo zajem HD video posnetov v ločljivosti 1080p, prav tako bo omogočen avto fokus in prepoznavanje obrazov
 • teža – 635gramov, kar je malce težje od predhodnika

Cene iPada se bodo začele pri 499$ za verzijo samo z Wi-Fi, za modele s 4G pa bo cena 629$. V Sloveniji bo na voljo od 23.3. naprej!

Več tehničnih podrobnosti in predstavitev – http://www.apple.com/ipad/

  1. no, sej se zavedam tega :) men je itak wifi verzija cist ok :) ampak tole me ni prepricalo povsem.. namrec ne potrebujem najboljsega igralnega zaslona s super kamero, ampak samo tablico, ki mi omogoca vse :)

 1. Lahko meni “abrvezniku” poveste, kaj naj kupim mojemu 12. letnemu sinu, ki obupa, ko jaz uporabljam računalnik, kaj naj mu kupim, če sploh kaj? iPad 1, 2, 3???

  1. ipad 3, oz. tale zadnja zadeva je sicer super, ampak za igranje igric je povsem spodoben tudi ipad 2 – jaz imam se vedno ipad 1 in mi vse skupaj deluje ok :)

   vem, da tale odgovor ni najboljsi, ampak vprasanje je, zakaj bi potreboval 12-letnik ipada? za ta denar se dobi ze tudi prenosnik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja