Nisem pogost obiskovalec gledaliških predstav, ali oper. Za to imam preproste razloge – ker nimam rad gužve pred predstavo, ker se mi je velikokrat zgodilo, da nisem razumel umetnosti, ki je bila predstavljena na odru, predvsem pa ker so zgodbe, ki se odvijajo na odru takšne, kot je režiser želel da so, zelo malo je prostora za domišljijo samega gledalca.

Vendar včasih “mora” godrnjalo kot sem jaz, iti v Mladinsko gledališče in si ogledati kakšno predstavo. Včeraj sem bil na predstavi Nickel Stuff, ki jo je režiral Ivica Buljan in v kateri med drugimi nastopajo – Primož Bezjak, Lukas Zuschlag, Ivan Godnič, Janja Majzelj, Jose, Denis Porčič… In na poti tja sem godrnjal in nergal..

Da pokvarim vse skupaj – ja, predstava mi je bila všeč in iz dvorane sem odšel popolnoma navdušen. Odlična zmes plesa, glasbe, akrobatike, zanimivih, predvsem temačnih dialogov in predvsem vonj po kisli juhi in cigaretah me je dobesedno zapeljal v čase, v katerih se predstava odvija.

Združiti v eni predstavi toliko različnih ljudi je umetnost in režiserju je to definitivno dobro uspelo – baletnik, reper, filmski igralec, strokovnjak za borilne veščine, črnec, dva Japonca in vse skupaj povezati v celoto, ki te v spominu vrne v čase, ko se je v diskačih še res plesalo in kadilo.. Priceless!

Definitivno priporočam predstavo, tudi meni podobnim (nergalo, ki sem ga omenil v začetku zapisa)! In da ne omenjam tega, da je precej zanimive moške anatomije na odru – kar se pozna tudi pri obiskovalkah, ki jih je bilo včeraj vsaj 70%!