Zelo znana zgodba – avtocesta proti Ljubljani, ura 8 in deset minut (pomemben podatek), zapeljem ven iz predora Podmilj in zagledam na prehitevalnem pasu tovornjaka, ki prehiteva tovornjaka z naloženimi vozili. Vozi 90 km/h po viaduktu po prehitevalnem pasu. Lepo počasi za njim in za menoj se začne ustvarjati kolona.

Bil sem prepričan, da bo tovornjakar prehitel en tovornjak, vendar ker je imel pred seboj še par istih vozil, se je odločil, da bo on naredil po svoje – ostal na prehitevalnem pasu, ker pač on lahko! Gledam v vzvratno ogledalo in kolona je bila čedalje daljša. Prehiti drugi tovornjak in se ne umakne, ampak se odloči, da prehiti še naslednjega?!?! Ko se peljem mimo odcepa Blagovica, se počasi, ampak res počasi umakne na vozni pas in vozi dalje..

Tukaj bom naredil nekaj, kar sicer ne bi smel narediti – objavil fotografije tovornjakovih registrskih tablic (kar se sicer ne sme početi!) in upal, da bo dotična oseba videla ta zapis in svoj tovornjak (oz. podjetje, v katerem je oseba zaposlena!). Namreč tovornjaki imajo prepoved prehitevanja na avtocesti do 9:30 ure! Ampak zakaj bi se domači tovornjakarji sekirali, saj jih nihče ne ustavi na avtocesti, ko povzročajo zastoje!!!

Še par preostalih zapisov na to temo prehitevanja tovornjakarjev na avtocesti: