Dejan Kaloh, pred leti bloger, ki je bil zelo naklonjen stranki SDS in vmes skočil v stranko Lipa in obtožil Saša Pečeta ponarejanja dokumentov, je tudi urednik desni struji naklonjenega “portala” Politikis, kjer objavljajo zgodbe, ki nimajo ne repa ne glave. In včeraj sem v eni izmed takšnih zgodb, ki zavajaju in lažejo, pristal tudi sam. Namreč v zapisu – Politična sramota: Zaresovci za družinski zakonik preko Janše-Hitlerja!? (vir) se me admin1, kot je ime piscu (poznano, kajne!), loti z besedami:

No, takšni sramotni grafiti se v teh dnevih po Ljubljani očitno množijo, propagirajo pa jih kar člani oranžne stranke Zares. Tako je Roni Kordiš, včasih kot bi “znani bloger”, sicer pa član in dežurni računalničar te minorne stranke, na svojem Twitter profilu objavil “nenagradno vprašanje” povezano s temi bolanimi grafiti.

Da tega, da avtor zapisa obtožuje stranko Zares za te grafite niti ne omenjam. Seveda pisec ne pozabi omeniti tudi Mladine, Katarine Kresal in še koga drugega.. Zelo poznana zgodba, kajne. Stokrat ponovljena laž, bo postala resnica!

Da še razložim za kaj je šlo v tem primeru. Med sprehodom čez Zmajski most sem na njem uzrl tri zanimive grafite in objavil fotografijo in komentar na Instagramu, Twitterju in Facebooku – “nenagradno vprasanje – kdo je to, ki se mnozi in ZA ni :)”

Nikjer nisem omenjal Janše in Hitlerja, s čimer povezujejo moje dejanje na Politikisu. V bistvu se mi zdi zanimivo, da so ravno oni odkrili to povezavo med njima!?! Ker seveda del zapisa na Politikisu ne drži, sem v skladu z ZMed-om zahteval popravek neresničnih stvari in laži.

Spoštovani admin1, oz. pisec tega prispevka!
V skladu z 26. členom ZMed – Pravica do popravka objavljenega obvestila, zahtevam popravek besedila, ki ni bilo niti preverjeno, niti ni točno.
Roni Kordiš NI član stranke Zares, niti ni v kakršnikoli povezavi s stranko Zares.
Prav tako v svoji Instagram objavi nisem nikjer omenjal trenutnega premierja, na kar namigujete v članku.
In če omenim še to, da na fotografiji, ki sem jo jaz objavil vi prepoznate Janšo kot Hitljera, je to verjetno zgolj slučajne, kajne?

Pri Politikisu so to zadevo rešili po svoje in ne tako, kot bi jo morali v skladu s 26. členom in nastalo je tole:

No, takšni sramotni grafiti se v teh dnevih po Ljubljani očitno množijo, propagirajo pa jih kar (bivši) člani oranžne stranke Zares. Tako je Roni Kordiš, včasih kot bi “znani bloger”, sicer pa (bivši) član in dežurni računalničar te minorne stranke, na svojem Twitter profilu objavil “nenagradno vprašanje” povezano s temi bolanimi grafiti.

Ne drži, da sem dežurni računalničar, kar so verjetno sklepali po svoji pripadnosti stranki SDS in načinu njihovega dela – ugibam namreč, od kje bi lahko komu šinila ta ideja, ki ne drži v mojem primeru!?!

In dodali so še pripis, ki pa spet ne drži:

Pripis: Roni Kordiš je sporočil, da ni več član oranžnega Zaresa (še vedno pa se predstavlja kot simpatizer te stranke), kar pa ne spremeni dejstva, da na spletu brezsramno reklamira zavržene grafite, ki Janeza Janšo prikazujejo kot Hitlerja, vse to pa abotno poveže še z družinskim zakonikom.

Simpatizer stranke – kar sem razložil v zapisu Požareport, Roni Kordiš, Ultra, Zares – ali vse drži?, je tudi pojem, ki jim ni jasen povsem. Ampak kdo sem jaz, da bom učil urednika Politika razumevanja besedila!

Kaj jaz objavljam na spletu je zgolj in samo moja stvar in ne stvar Politikisa, oz. njenega urednika. O umetnosti, kar grafitiranje je, verjamem da lahko sodi veliko ljudi v Sloveniji, vendar v tem primeru se mi sodba urednika Politika ne zdi na mestu in včasih je potrebno potlačiti osebno žalost, da se slika vidi objektivno. Sicer sem imel namen to zadevo reševati na sodišču, vendar sem se po premisleku odločil, da se mi s tako minornimi stvarmi, ki jih sproducirajo neki portali res ne da ukvarjati.

Veliko uspeha Politikis, z lažmi in zavajanji vam na dolgi rok ne bo uspelo! No, tudi na kratki rok ne, ampak to je povsem nepomembno v tej zgodbi!

blank