Referendum je padel, za kar mi je iskreno žal in ne bom iskal izgovorov za to. Pač Slovenija se je odločila, kot se je in s posledicami bomo morali sami živeti naprej. Mi je pa všeč spletna pobuda za ločitev države od cerkve, ki vabi k podpisu peticije za odpravo državnega financiranja rimskokatoliške cerkve in jo je do sedaj podpisali že preko 20.000 državljanov.

Aha, zakaj mi je všeč. Na zadnjem soočenju pred referendumom smo slišali, da organizacije kot so Amnesty International in podobne dobivajo denar od države in na račun tega delajo kampanjo ZA družinski zakonik. No, na spletnem mestu http://www.locitev-drzave-cerkve.org/, kjer lahko podpišete tudi omenjeno peticijo, so bolj zanimivi podatki, ki se jih da preveriti v Supervizorju:

Obdobje: 2003–november 2011 – so župnije, njihovi zavodi in vse ostalo, kar še sodi zraven prejeli 133.927.010,54 eurov. Jeap, precej velika številka, vendar je potrebno upoštevati, da ljudje dajo veliko denarja v pušice, da je treba plačati žalne maše, itd… Številke so enormne (vir).

Če se najdete v spodnjih besedah, potem vabljeni na podpis peticije na spletno mesto – http://www.locitev-drzave-cerkve.org/

V tej državi je porušen osnovni red – ne spoštuje se niti ustava. Zato smo se svobodomiselni, napredno naravnani državljani Republike Slovenije (verni, ateisti, agnostiki in drugače nazorsko orientirani) združili s ciljem, da DOSEŽEMO SPOŠTOVANJE 7. ČLENA USTAVE, KI ZAPOVEDUJE LOČENOST DRŽAVE IN CERKVE.