Moški imamo radi igrače – dejstvo! Pred parimi leti sem preko DealExtrema naročil IR R/C Helicopter, ki je verjetno še vedno skrit v kakšnem predalu in tudi deluje. Ampak igračk se moški naveličamo tako hitro, kot se ženske čevljev. Zato sem bil vesel, ko sem par dni nazaj videl tvit, ki ga je objavil @KompasShop:

Imel sem srečo, ker sem bil med prvimi, ki se je javil in tako sem že naslednji dan dobil novo igračko uController Elf – Smart IR R/C iPhone Helicopter (vsaj upam, da se tako imenuje!), ki ima cel kup zanimivih funkcionalnosti – ima daljinsko IR upravljanje, vendar ga je mogoče upravljati tudi preko iPhone/Android aplikacije, ki je brezplačna. Priložen je tudi IR dongle, ki ga vtaknete v izhod za slušalke na vašem telefonu in počakate, da se poveže, preko IR povezave, v parih sekundah. Aplikacija omogoča upravljanje helikopterja s pomočjo premikanja telefona (giroskop), ampak je precej težje, kot če ga vodite z drsenjem po zaslonu.

Helikopter je narejen kvalitetno in kljub večkratnem direktnem pikiranju, mi ga še vedno ni uspelo uničiti. Zraven so priloženi še rezervni deli in USB kabel, preko katerega polnite tako IR dongle, kot tudi helikopter. V primeru uporabe daljinskega IR upravljanja, boste potrebovali 6 baterij.

Helikopter je na voljo v trgovinah Kompas Shop za ceno okoli 50 eurov!