Laško nam je poznano predvsem po “piru”, termah in po poplavah. Vendar bi moralo biti drugače – Laško bi moralo biti poznano po odlični hrani v restavraciji Pavus na gradu Laško. Sam sicer rad jem dobro in kvalitetno hrano, vendar ne znam ravno uživati v tem. Včeraj sem zdržal za mizo več kot pet ur in 5 hodov, ki jih je pripravil Marko Pavčnik, chef Pavusa in me je z vsako jedjo bolj pozitivno presenetil. No, na to, da sem toliko časa zdržal je vplivala tudi odlična družba – Manuela in Simon in njune zgodbe iz zadnjih počitnic v ZDA.

Ker me je zanimalo, kako je ocenil Napo v Mladini restavracijo Pavus, sem malce pobrskal in našel – V Laško – pa ne po flaško.

Jeap, zapisano drži, zato ne bom šel v podrobnosti hrane, ki je bila hudičevo lepo dekorirana in predvsem okusna. Predjed je bila postrežena zunaj, na grajskem obzidju in potem se je vse skupaj samo stopnjevalo. Sam nisem ljubitelj hobotnic in riža, vendar sem oboje, z največjim užitkom pomazal. Edina stvar, ki me je zmotila, je bil okus kraljevega raka, ki mi ni sedel – ampak to je lahko zgolj moje mnenje. Sicer pa so vse sestavine in okusi tvorili čudovito fuzijo. Definitivno se bom še vrnil!