MacBook Air 13″ i5 Dual-core 1.7GHz/4GB/256GB unboxing

Pred enim letom sem imel “prenosnik” MacBook Air doma na testiranju, vendar ker ga še nisem potreboval, oz. ni bila še nujna menjava MacBooka, ni pristal med mojimi Apple zadevami. V petek je bilo drugače. Začutil sem, da ga potrebujem nujno in čez eno uro sem ga imel že doma, kjer sem ga lahko že uporabljal.

Pri lanskem testiranju, sem napisal par stvari, ki so me motile – Kaj je motečega na novem MacBook Airu?

 • prenosnik se ne segreva – ko greš zjutraj na wc in položiš Aira na noge, je vse skupaj precej mrzlo in šele toplota nog ogreje aluminijasto ohišje in omogoči prijetno delo
 • baterija se noče in noče izprazniti – 8 in več ur uporabe ni noben problem za Aira in je prav nadležno, ko sem navajen da imam ponavadi prenosnike ves čas na “kablu”, pri tem pa je ravno obratno
 • hitrost – ssd disk poskrbi da gre Air spat in se prebudi v trenutku – namesto da bi čakal in čakal da se kaj zgodi, je ta prenosnik takoj pripravljen na delo – in sedaj namesto pizdenja nad windowsi in počasnostjo škatle, kot sem navajen, pizdim nad hitrostjo
 • prenosnik je ultra lahek – občutek, da ne gre za resno zadevo je prisoten ves čas in prav potrebno se je navaditi, da zadeva deluje brez problemov in da ne bo padla na tla kot list, če bo zapihal veter
 • resolucija zaslona 1440×900 – do sedaj navajen 1280×800, mi je malce moteče – ampak to se da spremeniti, kajne?

MacBook Air poganja 1.7GHz dual-core Intel Core i5 procesor in na njem teče Mac OSX Lion 10.7.3. SSD disk je hudičevo hiter – samo za primer – Photoshop CS2 (zanj imam licenco) odpre v 3 sekundah, prav tako odpira v približno enakem času Word, Excel in ostalo Microsoftovo programje (tudi to sem dobil zraven). Kar mi je bilo najbolj všeč je migracija podatkov iz starega na novi računalnik, ki poteka preko Migration Assistanta in je povsem preprosta. Zelo všečno in zelo neproblematično menjanje računalnika – priznam, da me je bilo tega na Win mašinah vedno strah, ker se je vedno kaj izgubilo in potem sem travmiral.

Zaenkrat sem totalno navdušen nad zadevo in glede na njegovo težo, bo verjetno zamenjal iPad na stranišču (saj vem, čist prevec podatkov, kajne).

 1. Odlicen je. Jest mam istga in zadeva res leti. Edin glasni ventilatorji kdaj najedajo :/

 2. Imam enako gajbico in je zakon. Mi je že padel na tla, ker nisem imel občutka, da držim nekaj vrednega na začetku. 1600 is the price.

  1. hvala za opazko.. ssd disk je.. ze popravljam, da ne bo nejasnosti.. v bistvu je ssd disk tehnologija podobna flash :)

 3. jas mam 2 laptopa 1x macbooka za 1200 eur nekje 1x novega hp-ja za dobrih 900 eur. sicer mi je hp dost bolši, sam je kul občutek ko je macbook lahk ko da bi mel ds v rokah.

 4. Iiiii…skoraj tako lep kot moj. Tudi jaz sem mogla nadgradit orodje. Se bo treba pa zdaj znebit starega (enkrat, počasi). ;)

Komentarji so zaprti.