Razstava Bodies Revealed, ki si jo lahko ogledate na Gospodarskem razstavišču (pravzaprav v bivših prostorih prodajalne Lesnina zraven GR!) do 16.9.2012, je ena izmed tistih razstav, ki si je nisva ogledala med najinimi počitnicami v Las Vegasu. Razlog je bil preprost – razstava je bila označena kot precej kontroverzna, vendar si jo je kljub temu ogledalo že več kot 30 milijonov ljudi po svetu!

Glede na to, da je na ogled v Ljubljani, sem se danes zjutraj odločil, da si jo sam ogledam. Vstopnina za odraslega je 15,50 eurov, za dijake, študente in upokojence 14 eurov. Že ob deseti uri zjutraj je bilo pred vhodom precej obiskovalcev, ki so želeli izkusiti drugačen pogled na človeško telo. In dejansko si skozi razstavo, katere ogled ti vzame eno uro, precejkrat presenečen nad tem, kar vidiš.

Da ne bom preveč izdal, kaj vse se da na razstavi videti (fotografiranje je prepovedano, vendar sem vseeno naredil par fotografij s telefonom), naj povem, da je bilo par razstavnih eksponatov resnično presunljivih! Fenomenalno se mi zdi, da sta med sprehodom skozi razstavo, kjer je vsaka stvar obrazložena v dveh jezikih, prisotna tudi dva – predvidevam da študenta medicine, ki razložita vsak eksponat posebej. Zanimivo je videti pogled na “stvari”, ki jih skriva naše telo, pa se jih niti ne zavedamo. Meni najbolj fascinanten pogled je bil na naš žilni sistem. Hudičevo veliko vsega je in zdravnikom kapo dol, da lahko kaj takšnega popravijo.

Za nekatere eksponate pa je potreben precej dober želodec. Ampak to boste verjetno že sami odkrili, če boste šli na razstavo!

Par tvitov Petre Stušek si bom sposodil, ki je že včeraj videla razstavo in tudi tvitala vmes: