Downhill Avče – blatne fotografije

Če sem bil prejšnji teden na downhill dirki na Javorju v blatu do kolen, sem bil včeraj na downhill dirki v Avčah v blatu do riti. Dobesedno. In nisem bil samo jaz v blatu, ampak tudi vsi tekmovalci, ki so se spuščali po progi in so morali na par sto metrov čistiti bicikl, ker se je v gonilke in med gume in vilice nabralo toliko blata, da se ni kolo hotel več premikati.

Ko sem govoril z domačini, sem dobil informacijo, da je DH dirka Avče v osmih letih bila samo dvakrat po suhem – ostalo je bilo vedno podobno včerajšnji situaciji. Glede na to, da je vmes malce deževalo, potem zopet sijalo sonce, je bilo tudi zame vse skupaj precej naporno – ker so se mi čevlji lepili v blato in ker sem bil moker.

Za vse tekmovalce, ki se bodo danes pomerili v finalu, pa želim veliko uspeha. Sicer pa sem bil prvič na dirki v Avčah in drugo leto zopet pridem – zagotovo!

  1. zanimivo vprasanje.. glede na kolicino blata v spodnjem delu, bi mirno rekel, da je tezja kot javor.. ampak sem sel samo do priblizno cetrtine proge, k dlje nisem prisel :)

    bodo trbovci moral povedat svoje mnenje :))

Komentarji so zaprti.