Severina je pred dvema mesecema rodila, par dni nazaj pa je na Facebooku objavila svoje fotografije – kako izgleda po porodu in pri svojih 40 letih. Pogled ni slab, moram priznati, vendar problem je drugje. Resni mediji v Sloveniji jemljejo avtorske pravice po svoje. Namreč skoraj vsi portali so objavili njene fotografije, vendar so podpisi pod fotografijami zalo zanimivi:

 • Siol – Severina po porodu že v izvrstni formi – Foto: Facebook
 • Dnevnik – FOTO: Dva meseca po porodu in pri 40. je Severina videti odlično – Foto: Severina Facebook
 • 24ur – Severina objavila seksi fotografije – Severina Vučković (Foto: Facebook)

Torej vse skupaj je zelo preprosto – vse kar najdete na spletu, ukradete in objavite na svojem medijskem portalu in spodaj napišete vir! Stvar urejena in rešena. Jebeš avtorske pravice – in taisti mediji pizdijo nad nivojem novinarstva v Sloveniji in zaračunavajo vsebine na spletu.

Vendar to še ni vse najhujše, kar sem uspel odkriti – tale je še bolj bizarna – Foto: Zajem zaslonske slike. Tudi to se sedaj po novem počne in se s tem rešuje avtorske pravice. Mogoče pa je sedaj res že čas, da nekdo stopi na prste takšnim šalabajzerjem in naredi red na tem področju v Sloveniji! Ker takšne stvari mi gredo že pošteno pošteno na živce.

Za vse, ki bi radi videli fotografije, ki sta jih posnela Viktor Drago & Goran Matijašec,  Severine Vučkovič “legalno” – http://www.facebook.com/severina

p.s.: in zgoraj omenjeni zaresni mediji bi lahko tudi dodali povezavo do originalnih fotografij! Ali je pač to tako težko?

5 Responses to Severina po porodu – Foto: Severina Facebook

 1. Perso pravi:

  Te naši mediji delajo samo še na klikih po njihovih straneh. Sploh pa se zgleda ne zavedajo da delajo škodo samim sebi in vsem uporabnikom. Če hočem videti npr. v tem primeru slike od Severine Vučković moram uporabiti Google ali najdi.si da najdem njeno fb stran, medtem ko bi mi lahko že sam medij ponudil povezavo. Mogoče se pa bojijo konkurence, kdo ve?

 2. Tjasa pravi:

  Je pa tudi res, da se spin doktorji prav lepo zanašajo na poceni distribucijo. Še klicarit ni treba na uredništva in ponujat fotk, da bi se Seve spet znašla na agendi. Prepričana sem, da so nadvse veseli, da so drugi za njih slikce posejali po celih internetih… Dej no, ja, medijska scena je bedna, ampak ne zato, ker kradejo fotke. To je samo značilnost, niti ne več simptom.

  • had pravi:

   pa vendar so avtorske pravice na spletu precej velik problem.. in pri taksnih primerih se vidi, kako se mediji lotevajo tega, oz. kaj jim pomeni kraja.. ce bi se ta kraja enacila s krajo izdelka v trgovini, bi bilo verjetno vse skupaj precej drugace..

   no, upanje umre zadnje :)

 3. Bine pravi:

  Mislim da imate malo butaste komentarje. Kakšna kraja fotk. Če je naveden vir pri fotki ali tudi če naredijo zajem slike ni nobena “kraja” važno je da je naveden vir. Ne vem zakaj bi moral popati še linke zato da enemu geeku prinesejo vse k “riti”, konec koncev jim delajo reklamo.
  In ja kaj naj sedaj mediji za sliko ki jo dajo k članku odštejejo xx € samo zato da bo nekdo vesel ker bo potolažena njegova slovenska zavist? Get a life

  • had pravi:

   bine: verjetno ne ustvarjas avtorskih vsebin, kajne? ampak da bo lazje.. mi poves kje imas parkiran svoj avto? da ti ga vzamem.. saj bom nanj napisal, da je od bineta.. bo slo?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.