Severina je pred dvema mesecema rodila, par dni nazaj pa je na Facebooku objavila svoje fotografije – kako izgleda po porodu in pri svojih 40 letih. Pogled ni slab, moram priznati, vendar problem je drugje. Resni mediji v Sloveniji jemljejo avtorske pravice po svoje. Namreč skoraj vsi portali so objavili njene fotografije, vendar so podpisi pod fotografijami zalo zanimivi:

  • Siol – Severina po porodu že v izvrstni formi – Foto: Facebook
  • Dnevnik – FOTO: Dva meseca po porodu in pri 40. je Severina videti odlično – Foto: Severina Facebook
  • 24ur – Severina objavila seksi fotografije – Severina Vučković (Foto: Facebook)

Torej vse skupaj je zelo preprosto – vse kar najdete na spletu, ukradete in objavite na svojem medijskem portalu in spodaj napišete vir! Stvar urejena in rešena. Jebeš avtorske pravice – in taisti mediji pizdijo nad nivojem novinarstva v Sloveniji in zaračunavajo vsebine na spletu.

Vendar to še ni vse najhujše, kar sem uspel odkriti – tale je še bolj bizarna – Foto: Zajem zaslonske slike. Tudi to se sedaj po novem počne in se s tem rešuje avtorske pravice. Mogoče pa je sedaj res že čas, da nekdo stopi na prste takšnim šalabajzerjem in naredi red na tem področju v Sloveniji! Ker takšne stvari mi gredo že pošteno pošteno na živce.

Za vse, ki bi radi videli fotografije, ki sta jih posnela Viktor Drago & Goran Matijašec,  Severine Vučkovič “legalno” – http://www.facebook.com/severina

p.s.: in zgoraj omenjeni zaresni mediji bi lahko tudi dodali povezavo do originalnih fotografij! Ali je pač to tako težko?