Hiša Franko – Kobarid

Hiša Franko – razvajanje brbončic v Kobaridu je zapis iz leta 2007, ko sem prvič obiskal in odkril to kulinarično posebnost v Starem selu pri Kobaridu. Naj že na začetku bralce opozorim, da so fotografije precej “grozne” – fotkano z iPhonetom, ki nima možnosti nastavljanja white balancea in posledično sem uporabljal vgrajeno bliskavico. Še enkrat – fotografije ne prikazujejo dejanskega stanja hrane!

Hiša Franko ima delovni čas povsem italijanski – odprti so za čas kosila in zvečer od 19. ure naprej. Zaželjene so vnaprejšnje rezervacije, sicer lahko ostanete pred vrati. Midva sva v Hišo Franko prišla iz downhill dirke Avče okoli 17. ure in bila precej žalostna, ko sva izvedela za odpiralni čas. Ampak v okoli Kobarida je cel kup točk, kjer lahko svoj čas precej dobro izkoristite. In sva počakala. Ne bom omenil dejstva, da je bilo v soboto dve leti od najine poroke v Las Vegasu, ker je povsem nepomembno, kajne

Ker nisva ravno največja jedca, sva se odločila za njihov degustacijski menu, ki ga sestavlja: morski vrtiček, tatar jelena, grobi koruzni ravioli polnjeni s skuto in črnimi olivami, file srne in 1000 lističev. V bistvu sva dobila sedem hodov jedi, kot sem kasneje preveril na fotografijah in moja hrana je bila odlična. Precej različnih okusov, vendar vse skupaj povezano v celoto. No, pri boljši polovici je bil problem s polovico ribe, ki je bila skoraj surova in kot takšna ni bila primerna za na krožnik. Vendar vse ostalo je bilo vrhunsko – zelo majhne porcije, za tiste, ki bi se radi “nažrli”, le to ni ravno primerna gostilna in bodo na koncu razočarani.

Je pa Hiša Franko ena izmed redkih gostiln pri nas, v kateri sem jedel s srebrnim priborom. In suma sumarum – 55 eurov za degustacijski meni niti ni pretirana cena. Definitivno priporočam!

  1. Imam enako fantastično izkušnjo in komaj čakam na ponovni obisk pri njih

Komentarji so zaprti.