Midva sva šla na trajekt za Ischio iz Neaplja – Molo Beverello, ki sva ga iskala par minut. Sicer obstaja še par drugih mest, kjer se lahko vkrcate na trajekt, ki vas pripelje na Ischio. Priporočam vnaprejšnjo rezervacijo prostora na trajektu, ki vam sicer ne prihrani čakanja v vrsti in precej neprijaznih prodajalk, ampak boste vsaj imeli svoje mesto na trajektu zagotovljeno. Če se odpravljate na Ischio brez vozila, potem lahko rezervacijo opravite preko http://www.caremar.it/, ali če greste z vozilom (prav tako brez!) http://www.medmargroup.it.

Cena za trajekt na osebo je 11 eurov, za vozilo 55 eurov. S seboj v vrsti morate imeti prometno dovoljenje od vozila, saj vas bodo v nasprotnem primeru poslali nazaj do vozila. Vožnja traja uro in pol in poskrbite za sončno zaščito, ko boste na terasi, sicer vas sonce lahko precej opeče.

Midva sva poskusila srečo in nisva vnaprej rezervirala trajekta in imela srečo za tja. Za nazaj, kamor se vračava danes pa je bila prosta samo še vožnja ob 8:45 zjutraj. Ampak pred nama je še približno 300 kilometrov vožnje do Amalfi Beacha, tako da nama to pride povsem prav.