Fontana di Trevi, ki se nahaja blizu Piazze Navona, oz. leži zraven Pantheona je destinacija, ki jo turisti množično obiskujejo – peš. Slednje je precej pomembno, kajti meni se je uspelo pripeljati v fontante di Trevi z avtom! Kako? Zelo na izi.

Namreč pol Rima je bilo zaprtega zaradi kolesarskega protesta in policija je usmerjala promet. In tako sem se znašel v uličicah, ozkih za avto in polnih pešcev. Navigacija ni bila v pomoč, kajti ni bilo GPS signala. In sem vozil, počasi s pešči – in da ne bo pomote, nisem prekršil nobenega prometnega pravila, saj ni bilo nikjer označeno, da je prepovedan promet z vozili. Prav tako sem se držal obveznih smeri, ko sem pristal dobesedno pred fontano di Trevi. Priznam, tudi klima mi ne bi pomagala, tako sem se potil, ko sem moral paziti na pešce, hiše, mize od lokalov..

No, takrat sem za seboj zaslišal žvižganje piščalke in policistka me je vprašala kako hudiča sem pristal tam? Na izi, saj me je policist usmeril iz glavne ceste, jaz pa sem se držal prometnih znakov. Samo zmajala je z glavo in mi povedala, kako naj se vrnem nazaj na cesto. Ampak zgodbe še ni konec, saj sem potreboval več kot 5 minut, da sem obrnil avto, oz. zapeljal vzvratno 50 metrov. Misija nemogoče, v vsej gužvi in predvsem v situaciji, ko si kot voznik napoti vsem pešcem.

Ko sem uspel priti iz gužve, sem si oddahnil. In ko sem čez 15 minut na podobnem kraju zagledal vozilo z angleškimi tablicami, mi je bilo takoj jasno, kaj se mu je zgodilo!

p.s.: vsaka stvar se zgodi enkrat prvič in sedaj me ni več strah tega!